Γύρισε σπίτι εν μέσω έκρηξης ηφαιστείου για να σώσει το σκυλί του

by Τόνια Τζαφέρη
Γύρισε σπίτι εν μέσω έκρηξης ηφαιστείου για να σώσει το σκυλί του

“Έχασα τα πάντα, αλλά ευλόγησα τον Επουράνιο Πατέρα μου”

Η έκρηξη έκρηξη του Volcán de Fuego την περασμένη Κυριακή, έχει κάνει την ζωή δύσκολη στους ανθρώπους που ζουν στην Γουατεμάλα. Υπήρξαν περισσότεροι από 70 θάνατοι και εξαφάνιση τουλάχιστον 200 ανθρώπων, καθώς και εκατοντάδες θύματα που φοβούνται και είναι αβοήθητοι.

Οι οικογένειες έχουν χωριστεί, έχουν αφήσει τα υπάρχοντά τους για να επιβιώσουν και η βοήθεια έρχεται σιγά σιγά. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν για να ανακτήσουν τα μέλη της οικογένειας τους που οι εθνικοί φρουροί δεν επέτρεψαν να πάρουν μαζί τους, μιλάω για κατοικίδια.

Γύρισε σπίτι εν μέσω έκρηξης ηφαιστείου για να σώσει το σκυλί του

Ο Ignacio López Benítez έχασε το σπίτι του και τα παιδιά του υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα στα πόδια τους. Το κύριο μέλημά του ήταν να τους μεταφέρει μαζί με τη σύζυγό του στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αλλά δεν μπορούσε να παραμείνει ήρεμος αφού ο σκύλος του, ο Μπράβα, είχε μείνει στο σπίτι.

H συγκλονιστική διάσωση σκυλιού από τον ιδιοκτήτη του

Παρά τον κίνδυνο που αντιπροσώπευε η επιστροφή, ο Ignacio αποφάσισε να σώσει το σκυλί του και, ευτυχώς, το έκανε με επιτυχία. Η Μπράβα φοβήθηκε, αλλά ήλπιζε ότι οι πιστοί ιδιοκτήτες της θα την έσωζαν.

Γύρισε σπίτι εν μέσω έκρηξης ηφαιστείου για να σώσει το σκυλί του

Ο Don Ignacio εκφράζει ότι η καρδιά του γέμισε συγκίνηση όταν βρήκε τον πιστό σύντροφό του ζωντανό, ο οποίος φαίνεται επίσης ενθουσιασμένος που θα ξαναδεί τον ιδιοκτήτη της.

«Πήρα μερικά ρούχα και gadget που είναι καλά, και τα υπόλοιπα θα τα φροντίσει ο Θεός, και το σκυλί μου που με είχε στην ψυχή του.

Έχασα τα πάντα, αλλά ευλόγησα τον Επουράνιο Πατέρα μου, η οικογένειά μου είναι καλά, καμένη, αλλά ζωντανή ».

Το ηφαίστειο κατέστρεψε τα πάντα και έθαψε αρκετές πόλεις στη Γουατεμάλα, αλλά υπάρχει κάτι που επέζησε, η ευγένεια ενός ανθρώπου.

Προτεινόμενα