“Γυρνάμε στην ομαλή ζωή”: Η ημερομηνία που καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

by Τόνια Τζαφέρη

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Πότε αναμένεται να φύγει από τις ζωές μας

Άρση μέτρων και κατάργηση πιστοποιητικού φαίνεται πως έχουμε τις επόμενες ημέρες ίσως και μήνες, όπου η Άνοιξη και το καλοκαίρι επιτρέπουν ακόμη και την κατάργηση του πιστοποιητικού για την είσοδο στην εστίαση.

Προς κατάργηση λοιπόν φαίνεται πως οδεύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα επίσης με τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειοργνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, παρότι τα κρούσματα έχουν ανοδική πορεία και οι επιστήμονες λένε ότι «ο ιός ήρθε για να μείνει», συνεχίζονται τα βήματα προς την κανονικότητα.

Σύμφωνα με τις αναφορές για να καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού κοντά στο Πάσχα, ο κ. Μαγιορκίνης είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι αυτό «θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και την Μεγάλη εβδομάδα να μην έχουμε Green pass».

“Γυρνάμε στην ομαλή ζωή”: Η ημερομηνία που καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

«Άπαξ και δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή πίεση στο σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του» σημείωσε, κάτι που μπορεί αργότερα με νέα ενδεχόμενη αύξηση των νοσηλειών, να αλλάξει και να επανέλθει, επισήμανε.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Συμπλήρωσε ακόμη ότι «Θα αργήσουμε να δούμε μηδενισμό κρουσμάτων. Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο».

Όπως ανέφερε «Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη – θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

“Γυρνάμε στην ομαλή ζωή”: Η ημερομηνία που καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο η κατάργηση του Creen pass, να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, υπογράμμισε ότι: «Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του επισήμανε και τόνισε πως είναι το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας».

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας» σημείωσε «αυτό σημαίνει πως το Green pass, μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο γι΄αυτό τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά» σημείωσε ακόμη ο επίκουρος καθηγητής.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo