Η αληθινή ιστορία του Ανδρέα: Ένας άγνωστος του κατέστρεψε τη ζωή, επειδή τον εκδικήθηκε από λάθος

Η αληθινή ιστορία του Αντρέα: Η ζωή του καταστράφηκε, από λάθος

Αληθινή ιστορία του Ανδρέα: Η ζωή του καταστράφηκε, από λάθος

Αληθινή ιστορία του Ανδρέα: Το 2014 ο Ανδρέας Χριστόφορος δέχθηκε επίθεση με οξύ και η ζωή του άλλαξε για πάντα. Η αληθινή ιστορία του Ανδρέα, μοιάζει με σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ. Βγαλμένη από την πιο τραβηγμένη φαντασία ενός παρανοϊκού σεναριογράφου. Ωστόσο, είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Ο Ανδρέας είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, καλοπροαίρετος και ευγενικός. Καλός οικογενειάρχης, εργατικός και πολύ αγαπητός σε όλους. Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει εκείνο το λαμπερό, αστραφτερό, γεμάτο αγάπη, χαμόγελο που κάλυπτε ιδανικά την θλίψη.

Το τραγικό μιας αληθινής ιστορίας. Ανδρέας -Ένας άνθρωπος που δεν ήθελε να στενοχωρεί κανέναν, διαλύθηκε.

Η ζωή του κυλούσε όμορφα μέχρι το 2014, όταν ένας άγνωστος άντρας του επιτέθηκε και του κατέστρεψε τη ζωή.

Ήταν από λάθος, ο ένοχος ήθελε να εκδικηθεί έναν άλλον άντρα. Κατέστρεψε όμως τη ζωή του Ανδρέα.

Ο πατέρας μου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωριό Άγιος Γεώργιος Σπαθαρικού (κατεχόμενο σήμερα χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου). Έφυγε όμως πολύ νέος για την Αγγλία, εκεί δούλεψε σκληρά και κατάφερε να γίνει ένας πολύ καλός επιχειρηματίας. Ήταν γνωστός, αλλά και πολύ αγαπητός σε όλη την κοινότητα του Cornwall που ζούσαμε. Παντρεύτηκε την μητέρα μου, που είναι Αγγλίδα και απέκτησαν 4 παιδιά, τρία κορίτσια και ένα αγόρι. Είμαι ο μικρότερος και γεννήθηκα το 1985 στο Truro, Cornwall, UK. Μεγάλωσα και σπούδασα εκεί. Οι γονείς μου κάποια στιγμή επέστρεψαν στην Κύπρο. Αυτό έγινε πριν από περίπου 25 χρόνια

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν όμορφα. Ο πατέρας μου προσπαθούσε να μην μας λείψει τίποτα. Ζούσαμε όμως και σε μια πολύ όμορφη περιοχή της Αγγλίας, γύρω μας υπήρχε όμορφη θάλασσα και στη μέση έμοιαζε σαν να ζούσαμε στην εξοχή. Λατρεύω όμως την Κύπρο. Εδώ ζούνε πολλοί συγγενείς μου και κάνω τα αδύνατα δυνατά να έρχομαι τουλάχιστον μια φορά το χρόνο. Αγαπώ τα τοπία μας, τους ανθρώπους, τις παραδόσεις μας, τα έθιμα, τα πάντα. Έχω δυο αγόρια και θέλω μεγαλώνοντας να γνωρίσουν όσο πιο πολύ γίνεται την Κύπρο μας

Το χρονικό της αληθινής ιστορίας του Ανδρέα

Ζούσαμε στο Turo με την γυναίκα μου Pia και τον μεγαλύτερο μου γιο Theo. Όταν ήταν 18 μηνών ο γιος μου, έγινε η επίθεση. Δούλευα πολύ σκληρά, επτά ημέρες την εβδομάδα και αυτό ήταν το μεγαλύτερο μου πρόβλημα, δεν χαιρόμουν όσο θα ήθελα την οικογένειά μου.

Εκείνη την περίοδο δούλευα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, γιατί προσπαθούσα να ανοίξω την νέα μου επιχείρηση. Όλα όσα έμαθα για την δουλειά, τα έμαθα από τον πατέρα μου. Από μικρό με είχε κοντά του και με μάθαινε. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένος με τη δουλειά μου, ήταν η μισή ζωή μου, ήταν το χόμπι μου. Στη συνέχεια έγινε και η σωτηρία μου.

Καθόμουν στο γραφείο μου- ήταν κατά τις 4:00- όταν είδα ένα κόκκινο van να πηγαινοέρχεται κάτω στο δρόμο. Επειδή ζω πολλά χρόνια εκεί, ήξερα τα οχήματα που περνούσαν συνήθως και σε ποιον ανήκουν. Είχα προσέξει όμως, ότι εκείνο το van, ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό που είχα και χρησιμοποιούσα για τη δουλειά. Είχε ίδιο χρώμα και ήταν το ίδιο μοντέλο. Δεν έδωσα περισσότερη σημασία και συνέχισα να δουλεύω. Λίγα λεπτά αργότερα, κάποιος μου χτύπησε τη πόρτα.

Το φοβερό της αληθινής ιστορίας του Ανδρέα-Του έριξε λανθασμένα θειικό οξύ στο πρόσωπο

Εγώ νόμιζα πως ήταν ο courier, επειδή περιμέναμε κάποια πράγματα για τα Χριστούγεννα και πήγα να ανοίξω. Μόλις άνοιξα την πόρτα, ένας άγνωστος άντρας μου έριξε θειικό οξύ στο πρόσωπό μου και μου είπε: «Αυτό είναι για σένα». Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, που δεν πρόλαβα να βάλω τα χέρια μου μπροστά, ώστε να σώσω το πρόσωπό μου.

Η φανέλα μου έλιωσε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Φώναξα τη γυναίκα μου και εκείνη κάλεσε αμέσως το 999. Δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη. Ευτυχώς που εκείνη την ώρα ο γιος μου ήταν στο κρεβατάκι του. Ήταν άρρωστος, είχε πυρετό όλο το βράδυ και εκείνη τη στιγμή κοιμόταν.

Η αληθινή ιστορία του Ανδρέα: Η ζωή του καταστράφηκε, από λάθος

Αληθινή ιστορία του Ανδρέα: Έπεσε σε κώμα μετά την κατάθεσή του.

Πήγα στην κουζίνα για να βάλω νερό στο πρόσωπο μου, δεν ήξερα εκείνη τη στιγμή αν αυτό ήταν σωστό ή λάθος. Δεν έχασα τις αισθήσεις μου, γιατί θυμάμαι που μιλούσα συνέχεια στους νοσηλευτές μέσα στο ασθενοφόρο, αλλά και αργότερα στην αστυνομία. Είπα τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και ότι δεν έφταιξα σε κάτι, δεν έκανα σε κανέναν κακό.

Έπεσα σε κώμα μετά που έδωσα κατάθεση στην αστυνομία και ξύπνησα 5 μέρες μετά στο νοσοκομείο του Μorriston Swansea. Νόμιζα, ο αφελής, ότι θα γινόμουν εντελώς καλά, ίδιος όπως και πριν. Ωστόσο στάθηκα τυχερός, γιατί ήμουν ζωντανός. Οι γιατροί είπαν τότε στην μητέρα μου και στη γυναίκα μου, να περιμένουν τα χειρότερα. Όταν ξύπνησα, έβλεπα τα πρόσωπα όλων να με κοιτάνε με απορία. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι κατάφερα να ανοίξω τα μάτια μου και μάλιστα ότι έβλεπα. Δυστυχώς τότε έβλεπα καλύτερα.

Είχα παντού εγκαύματα. Στο πρόσωπο, στο λαιμό και στα μπράτσα μου. Κανένας γιατρός δεν ήξερε να μου πει εκείνη την περίοδο, πως θα ήταν η όρασή μου, αλλά και κανένας δεν περίμενε ότι θα ήμουν τόσο καλά, όσο είμαι σήμερα. Είχα πολλά δερματικά μοσχεύματα στο πρόσωπο. Βασικά σε όλο το πρόσωπο εκτός από κάποιες μικρές περιοχές στο πιγούνι και στα κάτω μάγουλα. Είχα πολύ σοβαρό πρόβλημα και με τις βλεφαρίδες μου. Μέχρι σήμερα έχω 3 καινούργια σετ νέων βλεφαρίδων.

Ανδρέας Χριστόφορος – Η αληθινή ιστορία του ανθρώπου που η ζωή του καταστράφηκε κατά λάθος

Έκανα πολλές εγχειρήσεις μέχρι να αποκτήσουν το σωστό σχήμα τα μάτια μου. Σήμερα έχω καταφέρει να συμβιβαστώ με την εικόνα μου, με τις πληγές μου. Δυστυχώς από το αριστερό μάτι δεν βλέπω καθόλου, γιατί η αριστερή μου πλευρά έχει υποστεί μεγαλύτερη ζημιά από το οξύ εξαιτίας του τρόπου που στεκόμουν.

Μου έχουν πει να κάνω μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων στο αριστερό μου μάτι, αλλά αρνήθηκα. Προτιμώ να περιμένω, ίσως στο μέλλον να υπάρξει κάτι πολύ πιο αποτελεσματικό. Όλοι γνωρίζουμε ότι γίνονται τεράστιες προόδους τα τελευταία χρόνια στην οφθαλμολογία.

Αν και οι κόρες των ματιών μου έχουν ουλές και τον περασμένο χρόνο οι χειρούργοι στο Moorfield Eye Hospital, αφαίρεσαν κάποιες και ευτυχώς βελτιώθηκε αρκετά η όρασή μου στο δεξί μάτι.

Σήμερα, συνεχίζω τα χειρουργεία για να βελτιωθεί τόσο το πρόσωπό μου όσο και η όρασή μου. Εργάζομαι και περνάω αρκετό χρόνο με τους δυο μου γιους, αφού απέκτησα και δεύτερο αγοράκι. Δυστυχώς πριν τρία χρόνια έφυγε από τη ζωή ο πατέρας μου, κάτι που μου στοίχισε αρκετά.

Δείτε ένα βίντεο με την αληθινή ιστορία του Ανδρέα

Αληθινή ιστορία του Ανδρέα: Πρεσβευτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του «Face Forward International».

Το Face Forward ιδρύθηκε με βάση την αρχή ότι οι επιζώντες της ενδοοικογενειακής βίας, της εμπορίας ανθρώπων και των σκληρών πράξεων. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε χειρουργική φροντίδα και συναισθηματική-συμβουλευτική ανεξάρτητα από το επίπεδο εισοδήματός τους. Θέλουμε να γεφυρώσουμε αυτό το κενό και να παρέχουμε αυτές τις υπηρεσίες δωρεάν στους επιζώντες.

Το Face Forward επιτρέπει στις γυναίκες, τα παιδιά και τους άνδρες, να ανακατασκευάσουν τη ζωή τους μέσα και έξω για ένα λαμπρό μέλλον. Χαιρετίζουμε πάντα την υποστήριξη με τη μορφή δωρεών, χορηγιών και συνεργασιών για την προώθηση της αποστολής μας. Ο μέσος όρος της θεραπείας και της επίσκεψης του ασθενούς, κοστίζει περίπου 10.000 $ και μόνο το 2018. Εμείς, παρέχουμε πάνω από 1.000.000 $ δωρεάν υπηρεσίες θεραπείας στους ασθενείς μας.

Δείτε μία συνέντευξη του Ανδρέα Χριστόφορου για την αληθινή του ιστορία

Αληθινή ιστορία του Ανδρέα: Τιμωρήθηκε για κάτι που δεν έκανε

Συνεχίζω να χαμογελώ, να κάνω όνειρα και να ελπίζω για το καλύτερο. Τιμωρήθηκα για κάτι που δεν έκανα. Πλήρωσα και πληρώνω ένα λάθος ακριβά. Μακάρι αυτός ο άνθρωπος να μην έφτανε ποτέ στην πόρτα μου, αλλά και στην πόρτα κανενός άλλου.

Ο άντρας που έριξε το θειικό οξύ στο πρόσωπο του Ανδρέα ήταν ο Ντέιβιντ Φίλιπς και είχε οδηγήσει 483 χιλιόμετρα από το Σάσεξ, για να εκδικηθεί κάποιον που πίστευε ότι είχε επιτεθεί σε ένα μέλος της οικογένειάς του. Έκανε όμως λάθος.

Ο Φίλιπς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη περίοδο οκτώ ετών τον Οκτώβριο του 2015, αλλά η ισόβια ποινή καταργήθηκε ένα χρόνο αργότερα. Οι δικαστές επέβαλαν ποινή 16 ετών και είπαν, ότι θα ήταν επιλέξιμος για απαλλαγή αφού εκτίσει οκτώ χρόνια.

«Έγινε πολύ προφανές ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί ο καθένας να ρίξει βιτριόλι στο πρόσωπο κάποιου, να καταστρέψει τη ζωή του, να του κοστίσει σωματικά, συναισθηματικά, διανοητικά. Να του κοστίσει ίσως κι εκατομμύρια σε έξοδα νοσοκομείου και αστυνομική έρευνα, και εκείνος να σπαταλήσει το πολύ ενάμιση χρόνο από τη ζωή του πίσω από τις μπάρες», ήταν τα λόγια του Ανδρέα

Η αληθινή ιστορία του Ανδρέα: Η ζωή του καταστράφηκε, από λάθος

Το απίθανο της αληθινής Ιστορίας του Ανδρέα – Ποια είναι η έκβαση της Ιστορίας;

Πώς είναι δυνατόν να βγει ο Φίλιπς; Ναι, βρίσκεται σε ανοιχτή φυλακή, αλλά μπορεί να βγει έξω και να απολαύσει τον ήλιο, να βγει και να περάσει χρόνο με την οικογένειά του. Μπορεί ακόμη και να βγει έξω και να βρει δουλειά και να αρχίσει να εργάζεται ξανά, όταν εξακολουθώ να μαζεύω τα κομμάτια μου.

Δεν υπάρχει μια πτυχή που δεν έχει επηρεαστεί, ούτε καν κοιμάμαι νορμάλ. Είναι αδύνατο να παίξω με τους γιους μου με τον τρόπο που θέλω. Δεν μπορώ πλέον να παίξω σπορ. Θα ήθελα να αξιοποιήσω στο έπακρο τη ζωή. Ακόμη και αν είμαι ανάπηρος με τον τρόπο που είμαι εξαιτίας αυτού που μου έκανε ο Ντέιβιντ Φίλιπς. Παραμένω εδώ ακόμα και συνεχίζω να κάνω ό, τι μπορώ να κάνω. Δεν είναι αυτό που θέλω να κάνω, αλλά είναι κάτι. Έτσι η ζωή μου είναι η καλύτερη, στην χειρότερη κατάσταση.

Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης είπε: «Οι επιθέσεις με οξύ καταστρέφουν ζωές και αφήνουν τα θύματα με συναισθηματικές και σωματικές ουλές και οι σκέψεις μας παραμένουν στον κ. Χριστόφορο»

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν