Η απόφαση πάρθηκε: Έτσι θα κάνουμε Χριστούγεννα – Τι θα γίνει με ρεβεγιόν στο σπίτι και τα νυχτερινά κέντρα

Πως θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα σύμφωνα με την κυβέρνηση

Έχουν περάσει σχεδόν δυο χρόνια από την εμφάνιση της πανδημίας, αλά δυστυχώς όχι μόνο δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον ιό, αλλά η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δραματική με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς. Ωστόσο ευτυχώς εκατομμύρια άνθρωποι έχουν σωθεί με τον εμβολιασμό και γλιτώσει την νοσηλεία στα νοσοκομεία έχοντας πιο ήπια συμπτώματα.

Φέτος η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και η νέα μετάλλαξη προκαλεί ανησυχία στους ειδικούς, ωστόσο, η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο επιβολής νέου lockdown μέσα στις γιορτές.

Η απόφαση για την επιβολή της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών σε συνδυασμό με την διανομή δύο δωρεάν self test σε όλους για τα Χριστούγεννα δείχνει ότι τις ημέρες των γιορτών τόσο η οικονομική όσο και η κοινωνική δραστηριότητα θα παραμείνουν ανοιχτές.

Στην κυβέρνηση περιμένουν την επιβεβαίωση του μοντέλου που έχουν επεξεργαστεί ο Σωτήρης Τσιόδρας και οι λοιμωξιολόγοι, το οποίο μέχρι στιγμής δείχνει σταθεροποίηση και αρχή της κάμψης των δεικτών μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Αυστηρά για εμβολιασμένους και μόνο οι κλειστοί χώροι τα φετινά Χριστούγεννα

Σύμφωνα με το STAR, αν όλα πάνε βάσει των στοιχείων, φέτος τις γιορτές θα λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα σε όλη τη χώρα, μόνο για εμβολιασμένους.

Επιπλέον, η κυβέρνηση εκτιμά ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα στην πορεία προς τις γιορτές, καθώς, εκτός από τους αυξημένους ρυθμούς στους εμβολιασμούς, υπάρχουν αισιόδοξες προβλέψεις από την πλευρά των επιστημόνων για «αποκλιμάκωση του κύματος της πανδημίας» ως τις 15-20 Δεκεμβρίου.

Όπως έχει γίνει γνωστό, οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα κάνουν ρεβεγιόν υποχρεωτικά στο σπίτι τους, καθώς δεν επιτρέπεται η είσοδος τους στους κλειστούς χώρους της εστίασης, σε αντίθεση με τους εμβολιασμένους που αρκεί να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό εμβολιασμού και την ταυτότητα τους.

Ωστόσο, υπάρχει ισχυρή σύσταση, για test και ελεγχόμενες συναθροίσεις, για αυτό ελήφθη και η απόφαση για τη χορήγηση δωρεάν self test.

Tα μέτρα που ισχύουν τα φετινά Χριστούγεννα

Για τα ψώνια στα εμπορικά καταστήματα όπως είναι ήδη γνωστό απαιτείται για τους ανεμβολίαστους rapid test, ενώ ελεύθερη είσοδο έχουν οι εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.

Τα ίδια μέτρα ισχύουν και για όσους ταξιδέψουν στις ιδιαίτερές τους πατρίδες ή προς τους χειμερινούς προορισμούς με τρένα, ΚΤΕΛ, πλοία και αεροπλάνα.

Τέλος, εμβολιασμένοι και μη θα πρέπει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία τα δωρεάν self test, προκειμένου να γίνεται ένας αυτοέλεγχος πριν από την χριστουγεννιάτικη έξοδο.

Related posts

Έρχεται δύσκολος χειμώνας και η κυβέρνηση μοιράζει εκατομμύρια, πoιoι θα τα πάρουν: Θα βρέξει χρήμα από 1η Σεπτέμβρη

Ρεσιτάλ νεαρού γυρνώντας από νησί: “Πίναμε σαν σαύρες ιδρωμένοι, ο κόβιντ ήταν το λιγότερο που κολλάγαμε”

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Η 4η δόση βοηθά τους πάντες και δεν κάνει κακό»

Πανδημία: Η τέταρτη δόση του εμβολίου παρέχει έξτρα προστασία στους ηλικιωμένους έναντι της Omicron

Κατάργηση για όλους η εισφορά αλληλεγγύης το 2023 – Τι κερδίζουν συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι

Πανδημία: Η επιτροπή των ειδικών θα εξετάσει την επαναφορά της μάσκας

Άδωνις Γεωργιάδης: «Έκανα την τέταρτη δόση του εμβoλiου κατά της Cοvίd»

Ο εφιάλτης επιστρέφει μετά την αύξηση των κρουσμάτων: Το μέτρο για τους ανεμβολίαστους που θα δούμε ξανά

Ο κύβος ερρίφθη: Η ημερομηνία που θα γίνουν οι βουλευτικές εκλογές