Η απόλυτη φρίκη στη Ντίσνεϋλαντ: Δάσκαλος έβαλε τέλος στη ζωή του πέφτοντας από μεγάλο ύψος γιατί δεν άντεξε την σύζυγο του

Καλιφόρνια: Η τοξική σχέση ενός ζευγαριού που οδήγησε τον άντρα στην αυτοκτονία

Μέσα από ένα έντονο οικογενειακό παρασκήνιο και κακοποιητικές συμπεριφορές, ένα πέπλο μυστηρίου σκεπάζει την αυτοκτονία ενός άντρα στη Ντίσνεϋλαντ.

Ένας άντρας από την Καλιφόρνια, ο Κρις Κρίστενσεν, 51 ετών, διευθυντής Δημοτικού σχολείου και μουσικός, αυτοκτόνησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, πηδώντας στο κενό από ψηλό όροφο ενός γκαράζ στην Ντίσνεϋλαντ.

Η κόρη του δηλώνει τώρα δημόσια ότι ο πατέρας της είδε την αυτοκτονία ως τη μοναδική διέξοδο από την «τοξική» σχέση του με την κακοποιητική δεύτερη σύζυγό του.

Ο αυτόχειρας αντιμετώπιζε κατηγορίες για παιδική κακοποίηση, ξυλοδαρμό και απειλή κατά της ζωής, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου του Orange County.

Καλιφόρνια: Οι βαριές κατηγορίες σε βάρος του δασκάλου

Στην τελευταία του ανάρτηση στο Facebook, πριν προβεί στην τελευταία πράξη της ζωής του, έριξε την ευθύνη στη δεύτερη σύζυγό του και μητέρα των θετών του παιδιών, Μαρλένα, υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια ενός καβγά τον περασμένο μήνα «ο θυμός της την θόλωσε» και κάλεσε την αστυνομία, καταγγέλλοντας ψευδώς ότι εκείνος είχε προβεί σε εγκληματικές πράξεις σε βάρος των παιδιών της και της ίδιας. Ωστόσο, η Αστυνομία την πίστεψε, τον έβαλαν στη φυλακή για δύο νύχτες, του απήγγειλαν κατηγορίες για δύο αδικήματα που σχετίζονται με ενδοοικογενειακή βία και το Δικαστήριο όρισε εγγύηση αποφυλάκισης 10.000 δολαρίων.

Αυτό ήταν πολύ βαρύ για τον ίδιο. Από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε να κατηγορείται με σοβαρότατες κατηγορίες, έγινε δακτυλοδεικτούμενος και τον κοίταζαν όλοι με μισό μάτι, τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη δουλειά του «μέχρι να λυθεί η υπόθεση», έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του και έφθασε σε απόγνωση.

Η κόρη του αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του πατέρα της

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο DailyMail.com, η κόρη του, Μπρίτανι, 26 ετών, ένα από τα τρία παιδιά του από τον πρώτο του γάμο, ισχυρίστηκε ότι στην πραγματικότητα ήταν η Μαρλένα που κακοποιούσε τον πατέρα της και την κατηγόρησε ότι κατέστρεψε την οικογένειά της.

«Οι κατηγορίες ήταν ψευδείς. Τον τελευταίο χρόνο δεν είχαμε καμία επαφή με τη Μαρλένα διότι όλο προβλήματα δημιουργούσε στην οικογένειά μας», είπε η Μπρίτανι. «Μόλις τώρα είχα αρχίσει να ξαναβρίσκω επαφή με τον πατέρα μου , τις τελευταίες δύο εβδομάδες δηλαδή και ήταν πραγματικά υπέροχο. Προσπαθούσε να βρει τρόπο να την αφήσει. Κατά τη γνώμη μου, φαίνεται ότι η αυτοκτονία, στο μυαλό του, ήταν η μοναδική διέξοδός του από τη σχέση του. Εδώ και πέντε χρόνια αυτή η γυναίκα κακοποιεί ολόκληρη την οικογένειά μας. Γι’ αυτό δεν έχουμε πλέον καμία επαφή μαζί της», πρόσθεσε.

Η Μπρίτανι υποστήριξε επίσης ότι η Μαρλένα έχει δείξει ένα σταθερό μοτίβο χειραγώγησης και ανάρμοστης συμπεριφοράς προς την οικογένειά της εδώ και πολύ καιρό.

Μίλησε μάλιστα για το περιστατικό, όπου η Μαρλένα χάραξε με κλειδί το αυτοκίνητό της στο διαμέρισμά της μετά τον καβγά, όταν ο πατέρας της προσπάθησε να τη χωρίσει. Αν και η Μπρίτανι κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, όπως λέει : «Εκείνη δεν παραδέχτηκε τίποτα, αλλά είχαμε βίντεο από την κάμερα της εξώπορτας του σπιτιού της, να φεύγει από το σπίτι στη μέση της νύχτας και μετά να έρχεται στο διαμέρισμά μου (όπου έμενε ο πατέρας μου εκείνο το βράδυ) και να παίρνει το αυτοκίνητό του.΄Οταν ξυπνήσαμε, το αυτοκίνητο του μπαμπά μου έλειπε και ήταν παρκαρισμένο στο σπίτι της Μαρλένα και το δικό μου αυτοκίνητο ήταν χαρακωμένο με κλειδί παντού».

«Η σχέση τους ήταν τοξική»

«Αν και ο μπαμπάς μου αναφέρει στην τελευταία του ανάρτηση ότι η σχέση τους ήταν “υπέροχη” μέχρι πριν από δύο εβδομάδες, η αλήθεια είναι πως η σχέση τους ήταν τοξική και φθοροποιός και για τους δύο», συνέχισε. «Το βράδυ που η Μαρλένα χαράκωσε το αυτοκίνητό μου, ο μπαμπάς μου προσπαθούσε να χωρίσει από αυτήν και εκείνη μου έστελνε μηνύματα μίσους: “Είσαι μια φρικτή αηδιαστική κόρη και αδερφή. Τράβα βρες τον μπαμπάκα σου, παίξε τον ήρωα. Αλλά, να ξέρεις, είμαι εγώ αυτή που θα του λείπει το πρωί”.

Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν πίστευα ότι της έκανα κάτι, αλλά αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τα λόγια ή τις πράξεις της, ακόμα κι όταν φέρθηκε άσχημα στην οικογένειά μου. Κατά τη γνώμη μου, αυτή η γυναίκα ήταν ένα αργό, σταθερό χτύπημα στην ψυχή του μπαμπά μου για πολύ περισσότερο από δύο εβδομάδες», πρόσθεσε η Μπρίτανι και κατέληξε λέγοντας, σχετικά με τις καταγγελίες της Μαρλένα, ότι ήταν όλα ψέματα και πλήγωσαν πολύ τον πατέρα της: «Τον έβαλε σε μια πραγματικά φρικτή θέση εκείνο το βράδυ και παρουσίασε μια εικόνα του που δεν είχε την παραμικρή σχέση με τον χαρακτήρα του, και νομίζω ότι αυτό, ήταν πάρα πολύ για εκείνον, για να μπορέσει να το διαχειρισθεί».

Η απάντηση της συζύγου του δασκάλου που έβαλε τέλος στη ζωή του

«Δεν φταίω εγώ», λέει η σύζυγος του αυτόχειρα

Σε ένα σχόλιο που δημοσιεύτηκε στο Facebook μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Μαρλένα έγραψε ότι «ζούσε έναν εφιάλτη» και ότι ο Κρις ήταν ο έρωτας της ζωής της – αλλά και ότι η «πλήρης ιστορία» δεν είχε ειπωθεί: «Κανείς δεν ξέρει ολόκληρη την ιστορία. Ζω έναν εφιάλτη και προσπαθώ να θρηνήσω. Ο Κρις ήταν ο έρωτας της ζωής μου και είμαι συντετριμμένη με αυτό που συνέβη. Δεν τον έβαλα εγώ να το κάνει αυτό, δεν φταίω εγώ. Δεν είμαι άρρωστη- απλά ξέρω μέσα μου τι είναι αλήθεια», έγραψε.

Η μεγαλύτερη κόρη του Κρις είπε πως εκείνος και η δεύτερη σύζυγός του «αγαπούσαν ο ένας τον άλλον», είχαν όμως μια «παθιασμένη αλλά τοξική σχέση. Οποιοσδήποτε γνώριζε τον πατέρα μου, όποιος υπήρξε στη ζωή του οποτεδήποτε, μπορεί να διαβεβαιώσει πως δεν ήταν βίαιος άνθρωπος, κάθε άλλο», είπε.

Είχε αυτοκτονήσει και ο αδερφός του

Ο καβγάς και η σύλληψη έγιναν στις 15 Νοεμβρίου. Ο Κρις πέρασε την ημέρα των Ευχαριστιών, λίγες μέρες μετά, στο σπίτι της μητέρας του Κάρεν και – προς έκπληξή της πήγε χωρίς την Μαρλένα. Ο γιος της είχε κρατήσει μυστικό τον γάμο του με τη Μαρλένα, και η μητέρα του το έμαθε μετά τον θάνατό του, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Φαινόταν κάπως καταθλιπτικός στο γεύμα της Ημέρας των Ευχαριστιών», είπε η Κάρεν στην DailyMail.com. «Μετά, ξάπλωσε στον επάνω όροφο για μια ή δύο ώρες χωρίς να λέει ή να κάνει κάτι. Φαινόταν πολύ στενοχωρημένος. Αλλά δεν μου πέρασε από το μυαλό ότι σκεφτόταν να αυτοκτονήσει. Απλώς δεν μπορούσα να το φαντασθώ. Πίστευα ότι η σχέση του Κρις με την Μαρλένα δεν ήταν και ό,τι καλύτερο γι΄αυτόν. πρόσθεσε. «Δεν πίστευα ότι εκείνη ήταν ο καλύτερος άνθρωπος για τον Κρις. Ήταν ο μικρότερος γιος μας. Νόμιζα ότι θα ξεπερνούσε όλους εμάς τους υπόλοιπους. Είμαι τόσο πολύ λυπημένη…».

Η μητέρα του αποκάλυψε ότι ο Κρις ήταν ο δεύτερος γιος της που αυτοκτόνησε. Ο μεγαλύτερος γιος της, Κεντ, αυτοκτόνησε το 2017 σε ηλικία 57 ετών. Ο σύζυγος της Κάρεν, Τζιμ, πέθανε το 2020 από φυσικά αίτια.΄Ηταν επί πολλά χρόνια μουσικός διευθυντής για τα θεματικά πάρκα της Disney και επέβλεψε την Ορχήστρα του Παναμερικανικού Κολλεγίου στο Disney World. Εξού και το ταξίδι στη Ντίσνεϋλαντ.

Η τελευταία ανάρτηση

Σε ένα μήνυμα καλωσορίσματος στον ιστότοπο του σχολείου, που εργαζόταν και δημοσιεύτηκε νωρίτερα φέτος, ο Κρις αναφέρθηκε στη Μαρλένα ως «η υπέροχη μνηστή μου» και στις δύο κόρες της ως «μπόνους παιδιά του». Αλλά στην τελευταία του ανάρτηση στο Facebook που ανέβηκε στις 20:38 το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, αποκάλυψε τον κρυφό γάμο του.

«Οι περισσότεροι από εσάς δεν το ξέρετε αυτό, αλλά παντρευτήκαμε κρυφά πριν από τριάμισι χρόνια. Η Μαρλένα και εγώ αγαπάμε και λατρεύουμε ο ένας τον άλλον και η σχέση μας ήταν καταπληκτική… μέχρι πρόσφατα… Δυστυχώς, πριν από δύο εβδομάδες εκείνη και εγώ τσακωθήκαμε άσχημα στο σπίτι, μπροστά στα κορίτσια. Η ψυχραιμία χάθηκε και ανταλλάχτηκαν βαριές κουβέντες μεταξύ μας», συνέχισε. «Ωστόσο, ποτέ δεν χτύπησα, δεν χαστούκισα ή έβλαψα τη Μαρλένα με οποιονδήποτε τρόπο. Ούτε άγγιξα ποτέ τα κορίτσια (ποτέ δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο και ποτέ δε θα κάνω). Αγαπώ τα κορίτσια σαν τα δικά μου και το ξέρουν αυτό, όπως και όλοι οι άλλοι, που με γνωρίζουν πραγματικά. Δυστυχώς, ο θυμός της Μαρλένας την τύφλωσε εκείνη τη νύχτα και κάλεσε την αστυνομία, η οποία με έβαλε στη φυλακή εκείνο το βράδυ».

Στην ανάρτησή του έγραψε ότι βρισκόταν «στο χείλος του να χάσω τη δουλειά μου» λόγω των κατηγοριών και συμπλήρωσε πικρά ότι ήταν «ένας ευγενικός, στοργικός και ειλικρινά καλός άνθρωπος που καταστράφηκε από μια άτυχη νύχτα».

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη