Η ατάκα Μητσοτάκη που εξόργισε τους σεισμόπληκτους – «Εμείς φταίμε δηλαδή που γκρεμίστηκαν τα σπίτια μας;»

by Τόνια Τζαφέρη

Κατηγορούν τον Πρωθυπουργό για “εξοργιστική έλλειψη ενσυναίσθησης”

Εκτάσεις πήρε η επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να βρεθεί δίπλα στους σεισμόπληκτους και να δει από κοντά τις ζημιές και τις ανάγκες των κατοίκων.

 Χθες, Τρίτη λοιπόν ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το χωριό Αρκαλοχώρι, το οποίο υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό στην Κρήτη και συνομίλησε με τους κατοίκους.

Η ατάκα Μητσοτάκη που εξόργισε τους σεισμόπληκτους – «Εμείς φταίμε δηλαδή που γκρεμίστηκαν τα σπίτια μας;»

Μία κάτοικος του χωριού υπογράμμισε στον πρωθυπουργό ότι “εδώ και ενάμιση χρόνο η τοπική κοινωνία έχει καταστραφεί από τον κορονοϊό και τώρα δεν έχει μείνει κανένα κατάστημα και υπάρχουν άνθρωποι χωρίς σπίτια”, ενώ ένας άλλος κάτοικος συμπλήρωσε ότι “η κατάσταση είναι απαράδεκτη, με οικογένειες να μένουν στο τσιμέντο”.

Η απάντηση του πρωθυπουργού που εξόργισε τους κατοίκους

“Κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Θα στεγαστείτε κανονικά και θα ξαναφτιάξουμε την πόλη από την αρχή, σωστά αυτή τη φορά, ε; Σωστά”, ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητασοτάκη, για τις ζημιές από το σεισμό, προκαλώντας την αντίδραση των κατοίκων, οι οποίοι του είπαν “πάλι ρίχνετε την ευθύνη στον κόσμο”.

Η ατάκα Μητσοτάκη που εξόργισε τους σεισμόπληκτους – «Εμείς φταίμε δηλαδή που γκρεμίστηκαν τα σπίτια μας;»

Ο Σύριζα πήρε θέση για το περιστατικό στην Κρήτη με τον πρωθυπουργό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνει την ευθύνη στους κατοίκους, υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για “εξοργιστική έλλειψη ενσυναίσθησης” από πλευράς πρωθυπουργού.

“Στις εύλογες διαμαρτυρίες σεισμόπληκτων στην Κρήτη, που κατήγγειλαν πως κοιμούνται σε σκηνές πάνω στο τσιμέντο, ο κ. Μητσοτάκης, αντί για μια κουβέντα παρηγοριάς και μέτρα στήριξης, τους έριξε και τις ευθύνες από πάνω για τη «μη σωστή» κατασκευή των σπιτιών τους. Η παντελής έλλειψη ενσυναίσθησης και η διαρκής επίκληση της ατομικής ευθύνης των πολιτών, ακόμη και για τις φυσικές καταστροφές, είναι πλέον εξοργιστική”.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν