Η φωτιά κύκλωσε το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ αλλά δεν το «άγγιξε»

by Τόνια Τζαφέρη

Μοναστήρι Οσίου Δαυίδ: Η φωτιά το κύκλωσε αλλά δεν το άγγιξε

Μοναστήρι Οσίου Δαυίδ: Πέρα από την καταστροφική φωτιά στην Βαρυμπόμπη και στις υπόλοιπες περιοχές της Αθήνας. Υπάρχει ένα ακόμη μέτωπο το οποίο συνεχίζει να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμα του. Ευτυχώς όμως, δεν κατάφεραν οι φλόγες να φτάσουν προς τον ιερό ναό που θα δούμε παρακάτω.

Μπορεί λοιπόν η προσοχή να είχε δοθεί στην Αττική, ωστόσο η Εύβοια εκπέμπει ΣΟΣ. Την καταστροφική της πορεία συνεχίζει η φωτιά στη Βόρεια Εύβοια με το πύρινο μέτωπο να μαίνεται ανεξέλεγκτο. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ έγινε γνωστό ότι έχει ξεσπάσει και νέο μέτωπο στην περιοχή Δάφνη που βρίσκεται κοντά στις Ροβιές.

Παράλληλα, δόθηκε εντολή εκκένωσης και του χωριού Σκεπαστή, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Νωρίτερα μέσα στη μέρα το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ στον Δρυμώνα, περικυκλώθηκε από τις φλόγες κινδυνεύοντας άμεσα.

Μοναστήρι Οσίου Δαυίδ: Η φωτιά το κύκλωσε αλλά δεν το άγγιξε

Οι  αρχές απομάκρυναν τους 12 μοναχούς, εκ των οποίων ο ένας κατάκοιτος που ζουν στο μοναστήρι και είναι άπαντες καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα μάλιστα με τον δήμαρχο Μαντουδίου που μίλησε στον ΣΚΑΪ, το μοναστήρι δεν έχει υποστεί ζημιές ούτε εσωτερικά ούτε εξωτερικά.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo