«Η γυναικολόγος έλεγε να μην εμβολιαστεί» λένε συγγενείς της 37χρονης εγκύου που πέθανε από κορωνοϊό

by Τόνια Τζαφέρη

Συγκλονίζει η μητέρα της 37χρονης Ελένης

O θάνατο 37χρονης εγκύου, η οποία προσβλήθηκε από κορωνοϊό και κατέληξε στο νοσοκομείο “Ιπποκράτειο” στη Θεσσαλονίκη, έχει βυθίσει όλη την χώρα και ειδικά την Βόρεια Ελλάδα στην θλίψη και τον θρήνο. Καθώς η 37χρονη Ελένη ήταν μητέρα ενός 8χρονου παιδιού, αλλά και του -μόλις 8 μηνών- βρέφους, το οποίο δεν πρόλαβε να γνωρίσει.

«Γιατί τι λάθος έγινε; Γιατί χάθηκε το κορίτσι μου;», λέει η μητέρα της στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο MEGA. «Πήγαμε να πάρουμε το παιδί από τη Θεσσαλονίκη και στην επιστροφή μας τηλεφωνούν και μας λένε η κόρη μου έπαθε πνευμονική εμβολή. Βάζω του συζύγου να φάει και του λέω είναι καλά η Ελένη. Λέμε καλά – καλά δόξα τω Θεώ. Η ώρα 6 χτυπάει το τηλέφωνο και μου λένε πέθανε το κορίτσι».

«Η γυναικολόγος έλεγε να μην εμβολιαστεί» λένε συγγενείς της 37χρονης εγκύου που πέθανε από κορωνοϊό

«Πήγαινε στη γυναικολόγο εδώ. Μην το κάνεις το εμβόλιο, μην το κάνεις το εμβόλιο. Δεν το έκανε το κορίτσι. Δεν την άφηνε. Αυτή την πήρε στο λαιμό της», καταγγέλλει η μάνα. Ο αδερφός της εγκύου καταγγέλλει επίσης ότι η γιατρός έλεγε στην 37χρονη ότι το εμβόλιο είναι πειραματικό.

Ο αδερφός της εγκύου καταγγέλλει επίσης ότι η γιατρός έλεγε στην 37χρονη ότι το εμβόλιο είναι πειραματικό.

Ο Ευάγγελος Παπανικολάου, Επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ, δήλωσε: «Τόσοι άνθρωποι αγωνίστηκαν για αυτό το άτομο. 30 μέρες παθολόγοι, μικροβιολόγοι, μοναδίστες, πνευμονολόγοι. Αγωνίστηκαν. Δεν είναι εύκολη η απόφαση να πάρουμε το μωρό. Γιατί πρέπει να σκέφτεσαι και τους δύο».

Από τέλη Σεπτεμβρίου πάλευε με τον κορωνοϊό. Αρχικά στο νοσοκομείο Κατερίνης και στη συνέχεια στο Ιπποκράτειο εκεί όπου οι γιατροί την υπέβαλαν σε καισαρική για να σώσουν το 8 μηνών έμβρυο.

«Εγώ εμβολιάστηκα. Εκείνη μου έλεγε να πάω. Μου έλεγε «μαμά να πας γιατί πηγαίνω εγώ στον άλλο κόσμο» και τελικά πήγε αυτή» λέει και συγκλονίζει η μητέρα της 37χρονης.

«Η γυναικολόγος έλεγε να μην εμβολιαστεί» λένε συγγενείς της 37χρονης εγκύου που πέθανε από κορωνοϊό

«8 χρονών το παιδάκι της και τώρα έπρεπε να το γεννήσει το δεύτερο. Είμαι πεθαμένη και συντετριμμένη. Μόνο αυτό είχα. Είχα χάσει και τα αδέρφια μου. Μόνο αυτό», καταλήγει η μητέρα της εγκύου.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν