Η ηρωίδα της εποχής μας δεν είναι άλλη από την Ιωάννα Παλιοσπύρου

by Τόνια Τζαφέρη

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Θάρρος δύναμη και θαυμασμό για το πρόσωπο της

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Η υπόθεση έχει συγκλονίσει ολόκληρη την χώρα, όπως επίσης και η δύναμη ψυχής της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Είναι η γυναίκα που έπεσε θύμα επίθεσης με βιτριόλι και τώρα καλείται προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της ζωής της και να αντιμετωπίσει την ‘’δολοφόνο της’’. Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα της. Να την στηρίξουμε όλοι. Όχι μόνο τώρα, αλλά σε βάθος χρόνου.

Είναι μια μαχήτρια της ζωής, είναι μια γυναίκα που διεκδικεί το μέλλον της, είναι ένας άνθρωπος που παλεύει για το δίκιο του. Ένα φως που μάς δείχνει το δρόμο κι απ’ τα σκοτάδια μάς οδηγεί στα ξέφωτα.

Τη λένε Ιωάννα Παλιοσπύρου και είναι η ηρωίδα μας.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Αυτή είναι η ηρωίδα της εποχής μας

Μην την αδικείτε ορισμένοι δημοσιογράφοι και δικηγόροι. Μην την μικραίνετε. Από το πρωί, αυτά ακούμε στην πρωινή ενημέρωση των καναλιών.

«Η ζωή της έχει καταστραφεί».

«Τα τραύματα είναι ανεπούλωτα».

«Τι όμορφη κοπέλα και κοίτα πώς έγινε».

«Τι μέλλον έχει αυτό το κορίτσι;»

Μόνο «ποιος θα γυρίσει να την κοιτάξει» δεν είπατε.

Ντροπή.

Η ίδια η πορεία της Ιωάννας από την μοιραία ημέρα έως τώρα, ανατρέπει όλα τα αστόχαστα που είπατε σήμερα. Έχει περάσει από εννιά χειρουργεία, έχει υποφέρει τα πάνδεινα, έχει πονέσει πολύ, έχει υποφέρει, έχει πενθήσει.

Ιωάννα Παλιοσπύρου: Αυτή είναι η ηρωίδα της εποχής μας

Γιατί πένθος είναι. Κι όπως όλες οι απώλειες έχει κι αυτό πέντε στάδια.

Άρνηση

Θυμός

Διαπραγμάτευση

Κατάθλιψη

Αποδοχή.

Η Ιωάννα τώρα προχωράει στο επόμενο στάδιο. Εκείνο που θέλει κότσια, δύναμη, πείσμα. Εκεί που θέλει τσαγανό.

Είναι το στάδιο της διεκδίκησης. Της ζωής της, των δικαιωμάτων της, του αύριο της, της ίδιας της της ύπαρξης. Κι εδώ να σταθούμε δίπλα της. Να την στηρίξουμε όλοι. Όχι μόνο τώρα, αλλά σε βάθος χρόνου. Όχι μόνον αυτοί που έχουν δημόσιο λόγο, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, γιατροί. Όλοι. Όλοι μας.

Η ”δολοφόνος” της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Στο κάτω κάτω, στον 21ο αιώνα ζούμε και η πλαστική χειρουργική κάνει θαύματα. Οι εξελίξεις στην Ιατρική είναι ραγδαίες κι η Ιωάννα είναι τόσο νέα ακόμα. Κάθε μέρα που περνάει, κάθε μέρα που αγωνίζεται είναι μια μέρα κερδισμένη για την Επιστήμη.

Ας μην τής ψαλιδίζουμε τα φτερά με κουβέντες άστοχες και σκληρές, αμαρτία είναι. Από κάπου θέλει να πιαστεί για να συνεχίσει τον αγώνα της, ας τής δώσουμε το χέρι μας με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας από εμάς.

Και κάτι για την βιτριολίστρια.

Την λένε ‘Εφη Κακαράντζουλα.

Να το θυμόμαστε. Να την θυμόμαστε.

Αυτή η γυναίκα κακόβουλα, συνειδητά, σκόπιμα έκανε μια πράξη για την οποία ας ελπίσουμε να καταδικαστεί στην ανώτερη δυνατή ποινή. Συγγνώμη αλλά προσωπικά τουλάχιστον, δεν έχω κανένα ψυχικό χώρο για αυτή την άθλια που ατίμασε με την πράξη της όχι μόνο το γυναικείο φύλο αλλά και το ανθρώπινο γένος.

Μια μικρή ομάδα φεμινιστριών προσπαθεί να τής δώσει ελαφρυντικά – έτσι ανατράφηκε, έτσι μεγάλωσε, έτσι έμαθε να θεωρεί αντίζηλο μια άλλη γυναίκα.

Αν και φεμινίστρια, επιτρέψτε μου να διαχωρίσω την θέση μου. Κανένα ελαφρυντικό δεν μπορεί να δικαιολογήσει την τοξικότητα και την σκατοψυχιά αυτού του πλάσματος.

Κάποτε θα ανταμώσουμε, Ιωάννα μου. Όλες οι αδελφές σου θα ανταμώσουμε η μια μέσα στην αγκαλιά της άλλης. Μη μασάς μωρό μου, προχώρα μπροστά, κράτα ψηλά το κεφάλι. Κι αν χάσεις για λίγο τον βηματισμό σου, αν γονατίσεις, αν πέσεις – είμαστε όλες εδώ.

Να σε σηκώσουμε βρε. Και να προχωρήσεις μπροστά.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo