Η κατάθεση του Δασκαλάκη και οι αιχμές της πρώην του: Θρίλερ η υπόθεση της Πάτρας

by Τόνια Τζαφέρη
Η κατάθεση του Δασκαλάκη και οι αιχμές της πρώην του: Θρίλερ η υπόθεση της Πάτρας

Μάνος Δασκαλάκης: Τι είχε δηλώσει για τον θάνατο της μικρής Μαλένας

Τα στοιχεία που έχουν προσπαθούν να συλλέξουν οι αρχές, οι οποίες ανακοίνωσαν πως είναι θέμα ωρών μέχρι και ημερών για τις πρώτες συλλήψεις στην υπόθεση της Πάτρας, με τα τρία νεκρά κορίτσια.

Η Μαλένα έφυγε από τη ζωή πριν από σχεδόν δύο χρόνια, στις 13 Απριλίου 2019, σε ηλικία 3,5 ετών. Ο πατέρας της, Μάνος Δασκαλάκης, δεν είχε ρίξει καμία ευθύνη στους γιατρούς του νοσοκομείου “Ελπίς”, αντιθέτως έλεγε για εκείνους τα καλύτερα λόγια.

“Το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά εκεί μέσα”, δήλωσε ο Μάνος Δασκαλάκης

“Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί όλοι τους. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάποιο λάθος. Η διευθύντρια, όταν το έμαθε, έτρεξε, ήρθε πάνω από το παιδί και του είπε “γιατί σε εσένα;”. Το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά εκεί μέσα. Το παιδί έτρεχε όλη μέρα. Χοροπήδαγε, τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ. Και έπαθε ανακοπή στον ύπνο του, το μεσημέρι. Λογικά, θέλουμε να πιστεύουμε όλοι ότι είναι μια σύμπτωση. Δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες σε κάποιον. Οι εξετάσεις του παιδιού ήταν πάντα φυσιολογικές. Ένα μυελόγραμμα έδειξε τη λευχαιμία. Έναν βλάστη (λευχαιμικό κύτταρο) είχε πάνω της, που έπρεπε να είχε χίλιους. Απλώς, ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο και το παιδί έπρεπε να λάβει θεραπεία. Τώρα, δεν ξέρουμε αν έγινε από τη θεραπεία, μπορεί να μην άντεξε η καρδούλα της κάτι.

Η κατάθεση του Δασκαλάκη και οι αιχμές της πρώην του: Θρίλερ η υπόθεση της Πάτρας

Πάντως ένα πρωτόκολλο ακολουθούν και οι γιατροί, στα περισσότερα παιδιά τα ίδια κάνουν. Να μη ρίξουμε ευθύνη, ειδικά σε αυτούς τους γιατρούς. Για εμένα αυτοί οι άνθρωποι είναι “Άγιοι”. Είναι “Άγιοι” Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” μπορούμε να τους πούμε” έλεγε kαι συνέχισε: “Σε εννιά ώρες πρήστηκαν οι λεμφαδένες της, σε εννιά μέρες πέθανε. Τα παιδί θα έβγαινε 100 τοις εκατό υγιές από το νοσοκομείο. Ήταν ένα τυχαίο, λογικά, γεγονός. Αλλά, το παιδί “έφυγε” και δεν ξαναγυρίζει, ό,τι και να γίνει.

Έχουμε και άλλο ένα κοριτσάκι, μεγαλύτερο, πεντέμισι ετών και προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί για αυτό. Σας το λέω τόσο ωμά και ακούγεται τραγικό, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς εγώ. Γιατί είμαι ο μόνος μέσα στο σπίτι που πρέπει, κάπως, να κρατηθώ. Υπάρχει και μια μαμά, υπάρχει και άλλο ένα παιδί, που είναι ράκη” είπε μιλώντας στο newsit.

Μάνος Δασκαλάκης – Ρούλα Πισπιρίγκου: Διαφορετικά παρουσιάζουν τους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου

Ωστόσο, η μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, στην κατάθεση της, όχι μόνο άφησε αιχμές, αλλά τόνισε ότι το προσωπικό καθόταν και στη συνέχεια, τις πιο κρίσιμες στιγμές, δεν γνώριζε τι έπρεπε να κάνει…  “Της μίλησα, της φώναξα “Μαλένα, Μαλένα”, της πήρα από τα χέρια τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών να τις φωνάξω. Δεν τις βρήκα. Πήγα στο δωμάτιο των γιατρών και πάλι δεν βρήκα κανέναν. Σε κάποιο δωμάτιο άκουσα φωνές και έτρεξα. Ήταν εκεί και καθόντουσαν, τους είπα “τρέξτε το παιδί μου κάτι έπαθε και η αντλία χτυπάει. Μου είπαν “ησύχασε δεν είναι τίποτα” τους λέω “τρέξτε” και μπήκαμε δωμάτιο” ανέφερε.

Η κατάθεση του Δασκαλάκη και οι αιχμές της πρώην του: Θρίλερ η υπόθεση της Πάτρας

Η μητέρα συνεχίζει στην κατάθεσή της και περιγράφει τα όσα έγιναν στο δωμάτιο με τη γιατρό όπως λέει να βρίσκεται σε αδράνεια και τους νοσηλευτές να τηλεφωνούν για να τους πουν τι πρέπει να κάνουν… “Η γιατρός την κοιτούσε με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να την πιάσω από το μπράτσο και να της πω: “τι κάνεις, θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;” Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν την ΜΕΘ του Αγλαΐα να πάρουν οδηγίες για ένεση ενδοκάρδιας αδρεναλίνης και ατροπίνης. Με ρωτούσαν τα κιλά της κι έφερναν το ένα οξύμετρο πίσω από το άλλο, γιατί δεν λειτουργούσαν”, κατέληξε.

Προτεινόμενα