Η Μαρία Καρυστιανού έγινε άγαλμα

Η Μαρία Καρυστιανού έγινε άγαλμα

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 20χρονης Μάρθης που έφυγε από τη ζωή στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023, έγινε γλυπτό.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα xronos, το γλυπτό φιλοτέχνησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης, Άρης Ασσαριωτάκης. Στα χέρια της διακρίνονται 57 πεταλούδες, με σαφή σημειολογία στο πλήθος των θυμάτων της σιδηροδρομικής σύγκρουσης, ενώ το στόμα της απεικονίζεται ραμμένο.

Τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού, συνοδεύτηκαν από το συγκινητικό και επεξηγηματικό κείμενο, του Άρη Ασσαριωτάκη:

«Η Μαρία πρώτα απ’ όλα είναι Μάνα. Η Μαρία είναι γιατρός, επιστήμων και χειραφετημένη γυναίκα, ξέρει να διαβάζει το Σύνταγμα, ξέρει τα δικαιώματα της ως έννομος πολίτης. Η Μαρία είναι εχθρός του καναπέ, είναι εχθρός του ψεύδους και της αδικίας, είναι οπαδός της Δημοκρατίας, της δικαιοσύνης και της αλήθειας.

Η Μαρία είναι θαρραλέα αγωνίστρια γιατί τη συντροφεύει το δίκιο του αγώνα της, που είναι και δίκιο όλων των Ελλήνων. Η Μαρία και κάθε τέτοια Μαρία είναι τρομακτική για κάθε ένοχο, από όποια δομή του πολιτικού και κοινωνικού μας συστήματος και αν προέρχεται. Η Μαρία ενώνει τον κόσμο και μας δείχνει τον δρόμο. Αυτή είναι η Μαρία, η Μαρία των Ελλήνων. Είναι η Μαρία η Θεά με τις 57 πεταλούδες».

Δείτε φωτογραφίες:

Η Μαρία Καρυστιανού έγινε άγαλμα

Η Μαρία Καρυστιανού έγινε άγαλμα

Πηγή: xronos.gr

Αποκαλυπτικός Καρβέλας: «Δυστυχώς η Άννα έχει πάρει έναν δρόμο που δεν με βρίσκει σύμφωνο»

Μαζωνάκης: O ιδιοκτήτης της βίλας ζητάει το νοίκι- Η αυστηρή οδηγία της Βάσως για τα προσωπικά αντικείμενα του αδερφού της

Τραγωδία σε σχολική εκδρομή: Πνίγηκαν 8 μαθητές

Όλοι μιλάνε για αυτή, αλλά αυτή… – Μόλις βγήκε και μίλησε η πρώην του Μαζωνάκη – Είπε την αλήθεια

«Λύγισε» όλο το διαδίκτυο: Η σπαρακτική κίνηση του Μπομπ 27 μέρες μετά τον χαμό του Γιώργου Μαζωνάκη

Προτεινόμενα