Η μεγαλύτερη αύξηση που έγινε ποτέ: Πόσο θα κοστίζει πλέον ένας λογαριασμός των 100 ευρώ

by Τόνια Τζαφέρη

Νέοι λογαριασμοί ΔΕΗ: Κάνουν λόγο για ως και 50% αύξηση

Νέοι λογαριασμοί ΔΕΗ: Είναι ίσως το χειρότερο σενάριο που αν επιβεβαιωθεί θα φέρει τους καταναλωτές σε απόγνωση. Οι ήδη φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος, αναμένεται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο αν οι νέες τιμές αποτυπωθούν στη λιανική.

Μιλάμε για αυξήσεις, ακόμα και της τάξης του 50%. Μετά και το άλμα που καταγράφεται στις τιμές της χονδρικής αγοράς ολόκληρης της Ευρώπης. Η βασικότερη αιτία θεωρείται η αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου (Στα 45 ευρώ από τα 28 ευρώ ανέβηκε η τιμή της μεγαβατόρας) καθώς και η τεράστια ζήτηση λόγω του καύσωνα.

Νέοι λογαριασμοί ΔΕΗ: Πόσο πολύ θα αυξηθούν

Αν προχωρήσουν οι συγκεκριμένες αυξήσεις τότε ένας καταναλωτής που πληρώνει σήμερα τιμολόγιο ρεύματος αξίας 100 ευρώ θα το δει να εκτοξεύεται στα 150. Μιλάμε για τεράστια αύξηση για τα δεδομένα του μέσου Έλληνα, την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει.

Ο στόχος της κυβέρνησης για τους νέους λογαριασμούς της ΔΕΗ

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων και στον καταναλωτή να φτάσει μόνο το 10%. Ασφαλώς δεν είναι μικρό νούμερο και αυτό, αλλά σε σχέση με το 50% είναι μια σημαντική βελτίωση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να τοποθετηθεί επί του θέματος στη ΔΕΘ ανοίγοντας τα χαρτιά του για τις κινήσεις που πρόκειται να κάνει η κυβέρνηση προκειμένου να περιορίσει τη ζημιά πριν τη δει στην τσέπη του ο καταναλωτής.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα