«Η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει», δηλώνει ο Νορβηγός πατέρας μετά την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά

by Τόνια Τζαφέρη
«Η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει», δηλώνει ο Νορβηγός πατέρας μετά την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά

Αρπαγή 6χρονου: Ποιες είναι οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση

Καλά στην υγεία του και μαζί με τον πατέρα του στην Νορβηγία βρίσκεται ο 6χρονος που αρπάχτηκε από την Κηφισιά, με το ιστορικό της διαμάχης των δυο γονιών του να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό.

«Το αγόρι είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία… επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», δηλώνει η πλευρά του πατέρα – Συγκλονίζει η προγιαγιά του 6χρονου που βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της αρπαγής.

«Η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει», δηλώνει ο Νορβηγός πατέρας μετά την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά

Στη Νορβηγία βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν τον οποίο άρπαξαν από το σπίτι της μητέρας του στην Κηφισιά , την Τρίτη το βράδυ. Οι φωτογραφίες ντοκουμέντο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Νορβηγός πατέρας, με τον γιο του να χαμογελάει στην αγκαλιά του αλλά και να παίζει με τα ξαδερφάκια του, αποδεικνύουν ότι ο Ράινερ είναι «ευτυχισμένος».

«Η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει»,δηλώνει ο Νορβηγός πατέρας ενώ ο δικηγόρος του αναφέρει ότι ο πελάτης του δεν θέλει να συνεχιστεί η αντιπαράθεση με τη μητέρα του παιδιού του.

Οι δηλώσεις του πατέρα μετά την αρπαγή του 6χρονου

«Το αγόρι είναι στο σπίτι του στη Νορβηγία. Επέστρεψε στο σπίτι του και επανενώθηκε με τους φίλους του, τον παιδικό σταθμό, επανενώθηκε με την οικογένειά του μετά από δυο χρόνια», λέει ο Skaj Haaheim, δικηγόρος του πατέρα και προσθέτει:

«Το παιδί θα υποβληθεί σε υγειονομική εξέταση και οι νορβηγικές υπηρεσίες παιδικής προστασίας θα προσφέρουν υποστήριξη, εάν χρειαστεί, εάν υποδεικνύεται ότι το παιδί έχει τραυματιστεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής».

Η προγιαγιά του 6χρονου παιδιού που βρισκόταν στο σπίτι την ώρα της αρπαγής, συγκλονίζει:

«Έπαιζε με τα παιχνιδάκια του και ετοιμαζόμασταν να πάμε για ύπνο. Ξαφνικά βλέπω το μικρό να τρέχει προς την πόρτα φωνάζοντας: «Ήρθε η μαμά». Αυτός άνοιξε την πόρτα , μπαίνει μέσα , βουτάει το παιδί και του κλείνει το στόμα με μάσκα. Τρέχω από πίσω, ώσπου να συνειδητοποιήσω ότι μου κλέβουν το παιδί, βγαίνω έξω και ήταν παρκαρισμένο ένα άσπρο βαν. Μου πήραν το παιδί κι έφυγαν».

«Η μητέρα του μπορεί να τον επισκεφτεί όποτε θέλει», δηλώνει ο Νορβηγός πατέρας μετά την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά

Η διαδρομή του μικρού Ράινερ για τη Νορβηγία ήταν μεγάλη. Στις 8.30 το βράδυ της 24ης Μαϊου γίνεται η απαγωγή. Μία ώρα μετά, στις 9.26 οι δράστες εγκαταλείπουν το λευκό βαν στη λεωφόρο Συγγρού. Λίγες ώρες μετά οι αρχές εντοπίζουν το στίγμα του κινητού συγγενή του πατέρα στην Καλλιθέα Βοιωτίας.

Στη μία το ξημέρωμα ενεργοποιείται το Amber Alert για τον Ράινερ. Στις 6.18 το πρωί oι δυο άνδρες μαζί με το παιδί, παίρνουν την πτήση για Κοπεγχάγη. Στις 8.02 το αεροπλάνο προσγειώνεται στην πρωτεύουσα της Δανίας και από εκεί οδικώς φτάνουν στην Νορβηγία.

Η δικαστική διαμάχη πίσω από την αρπαγή του 6χρονου

Το διαβατήριο του 6χρονου είναι στα χέρια της μητέρας εδώ στην Ελλάδα. Ο πατέρας μαζί με συγγενικό του πρόσωπο έβγαλαν το παιδί από την Ελλάδα με άλλο όνομα. «Γκουντμπράτσον Σβερνικολάι», ήταν τα στοιχεία στα ταξιδιωτικά έγγραφα του Ράινερ.

Η κόντρα μεταξύ του ζευγαριού ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2010 όταν η μητέρα με παράνομο τρόπο, όπως την κατηγόρησε ο πρώην σύζυγος της, μετέφερε το παιδί τους στην Ελλάδα. Μέχρι τότε, και μάλιστα από το 2018, εκείνος είχε την κύρια φροντίδα του, καθώς εκείνη είχε μετακομίσει για σπουδές και δουλειά σε άλλη πόλη της Νορβηγίας. Ύστερα από δικαστήρια που έγιναν στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορήθηκε για απαγωγή με την αστυνομία να αναζητά το αγόρι σε διεθνές επίπεδο. Το ίδιο το νορβηγικό δικαστήριο είχε αποφασίσει μάλιστα και η επιμέλεια του παιδιού να δοθεί εξ ολοκλήρου στον πατέρα του.

Όπως έκανε γνωστό στην συνέντευξή του ο Νορβηγός δικηγόρος, η μητέρα για όσο καιρό παρέμενε στη Νορβηγία, εργαζόταν για κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα. Όταν εκείνη και ο γιος της έφυγαν από τη Νορβηγία, το 2020, εξαιτίας της πανδημίας εκείνη συνέχισε την εργασία της από την Ελλάδα κάνοντας τηλεργασία.

Κατά τη σχολική χρονιά 2020/2021 αμειβόταν κανονικά λαμβάνοντας όλους τους προβλεπόμενους μισθούς και τα επιδόματα. Όλα τα σχετικά έγγραφα είχαν κατατεθεί και στο δικαστήριο, σύμφωνα με την πλευρά του Ρίκι Πέντερσεν, με εκείνον μάλιστα να αντιδρά τότε έντονα, καθώς δεν μπορούσε να δεχτεί το γεγονός πως την ώρα που εκείνη του είχε πάρει με παράνομο τρόπο το παιδί, το νορβηγικό κράτος συνέχισε να την πληρώνει. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι τότε δεν υπήρχε καμία καταδικαστική απόφαση εναντίον της.

Περισσότερες πληροφορίες για την αρπαγή του 6χρονου αγοριού από την Κηφισιά

Από την άλλη, σ