«Η νέα μετάλλαξη μπορεί να αχρηστέψει τα εμβoλια» – Tρόμος από Αλέξανδρο Ζαφειρόπουλο

«Μπορεί να αχρηστευθούν και τα μονοκλωνικά αντισώματα»

Νέα δεδομένα φέρνει η νέα ”σούπερ – μετάλλαξη” όπως αποκαλείται, με τους επιστήμονες να δείχνουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις όσον αφορά την μεταδοτικότητα και τα εμβόλια.

Πανικό προκάλεσαν οι δηλώσεις του επίκουρου καθηγητή Κλινικής Ιολογίας, Αλέξανδρου Ζαφειρόπουλου, ο οποίος μίλησε για τη νέα μετάλλαξη «Νου», η οποία εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Μποτσουάνα.

Τη στιγμή που έχει σημάνει παγκόσμιος συναγερμός, οι ερευνητές που μελετούν το νέο στέλεχος του ιού, κάνουν λόγο για μια μετάλλαξη πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη από αυτή της Δέλτα.

Στην Ευρώπη έχει ήδη σημάνει συναγερμός, με πολλές χώρες να «μπλοκάρουν» τις πτήσεις από χώρες της Νότιας Αφρική, ενώ η Κομισιόν, ζήτησε όλα τα κράτη να απαγορεύσουν την είσοδο των ταξιδιωτών στην Ευρώπη. Μάλιστα το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη, εντοπίστηκε στο Βέλγιο, σε μια γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στην Αίγυπτο μέσω της Τουρκίας.

Οι δηλώσεις του Αλένδρου Ζαφειρόπουλου για την νέα μετάλλαξη

Σχολιάζοντας τα μέτρα που λαμβάνονται τις τελευταίες ώρες, ο Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Live-News, αναφέρει ότι πρόκειται για ήπια μέτρα και αργοπορημένη αντίδραση.

Μάλιστα προκάλεσε σοκ ο ισχυρισμός του ότι το συγκεκριμένο στέλεχος, δεν αποκλείεται να καταστήσει «άχρηστα», όχι μόνο τα εμβόλια αλλά και τα μονοκλωνικά αντισώματα: «Τα στοιχεία είναι πολύ λίγα αυτή τη στιγμή, έχουμε μερικές εκατοντάδες δείγματα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Το σίγουρο είναι ότι το εν λόγω στέλεχος φέρει μεταλλαγές που είναι πολύ ανησυχητικές γιατί αλλάζει σε περιοχές κρίσιμες για τον ιό, τα εμβόλια και τα μονοκλωνικά αντισώματα, δηλαδή μπορούν να αχρηστευτούν πριν καν τα χρησιμοποιήσουμε» δήλωσε και πρόσθεσε:

“Αυτή η ακίδα πλέον έχει 32 νέες μεταλλάξεις”

«Η περιοχή που χρησιμοποιείται για τον σχεδιασμό των εμβολίων είναι το γονίδιο S του αρχικού στελέχους. Αυτή η ακίδα πλέον έχει 32 νέες μεταλλάξεις. Είναι φοβερός αυτός ο αριθμός μέσα σε ένα στέλεχος. Ο κάθε ιός έχει το δικό του ρυθμό μετάλλαξης. όσο επιτρέπουμε να διασπείρεται, εισάγει μεταλλάξεις στο γονιδίωμά του» σημείωσε ο κ. Ζαφειρόπουλος προσθέτοντας ότι έπρεπε όλοι να είχαν εμβολιαστεί νωρίτερα:

«Ο ιός όσο του επιτρέπεται να πολλαπλασιάζεται αλλάζει συνέχεια. Γι’ αυτό το λόγο τη στιγμή που έχουμε τα εργαλεία πρέπει να τα χρησιμοποιούμε αστραπιαία. Έπρεπε να είχαμε εμβολιαστεί όλοι καθολικά στην Ευρώπη και να προχωρήσουμε τον εμβολιασμό στις πιο φτωχές χώρες. Δυστυχώς, αναλωνόμαστε στη διαμάχη εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων και ο ιός μας απειλεί συνεχώς, δεν έχουμε ξεφύγει» κατέληξε ο καθηγητής.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα