Η ώρα της κρίσης: Η απόφαση της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους στις εκκλησίες

Η ώρα της κρίσης: Η απόφαση της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους στις εκκλησίες

Ανεμβολίαστοι: Τα νέα μέτρα και οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό

Ανεμβολίαστοι: Από τις 13 Σεπτεμβρίου, περιορίζεται και αλλάζει άρδην η ζωή των ανεμβολίαστων. Από τα μέσα του επόμενου μήνα, τίθενται σε εφαρμογή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκαν χθες από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Σκοπός της κυβέρνησης, είναι η εξασφάλιση της ομαλούς επιστροφής από τις διακοπές και ο περιορισμός της διασποράς της νόσου του κορωνοϊού.

Στο καθεστώς της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού μπαίνουν οι ιδιώτες γιατροί και οι φαρμακοποιοί. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβλέπονται πρόστιμα. Μάλιστα, ο έλεγχος θα γίνεται μέσω Μητρώου Εμβολίων. Ειδικότερα, το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες απασχολεί πολύ τα κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλήρης έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον οργανισμό φαρμάκων των ΗΠΑ στερεί κάθε επιχείρημα για την επικινδυνότητα του εμβολίου και αυτό ανοίγει τον δρόμο για την περαιτέρω υποχρεωτικότητα.

Η ώρα της κρίσης: Η απόφαση της κυβέρνησης για τους ανεμβολίαστους στις εκκλησίες

Το ενδεχόμενο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους ανεμβολίαστους «πέφτει» στο τραπέζι

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στο τραπέζι της κυβέρνησης είναι το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στο στρατό. Πιο συγκεκριμένα, τίθενται ζήτημα υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όσους καταταγούν για να υπηρετήσουν την πατρίδα και γενικότερα στους ένστολους. Σχετικά με την κάλυψη των κενών, που θα προκύψουν στο ΕΣΥ από πιθανές αναστολές, αυτή θα γίνει από:

1. Αναδιάταξη προσωπικού.
2. Χρήση ιδιωτικών υπηρεσιών.
3. Πρόσληψη με 3μηνες συμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα θα ισχύει και στο μέλλον, στο χώρο της Εκκλησίας. Ειδικότερα, οι πιστοί θα προσέρχονται με τη μάσκα στον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας και ο αριθμός των πιστών, που θα μπαίνουν σε αυτόν, θα ορίζεται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του ναού.

Προτεινόμενα