«Η παγωνιά σε κοκαλώνει σε 5 λεπτά, θυμίζουν φυλακές στη Σιβηρία» λέει ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη

by Τόνια Τζαφέρη

Πέτρος Φιλιππίδης: Οι συνθήκες διαβίωσης του στις φυλακές Τρίπολης

Τις χειρότερες μέρες της ζωής του περνά ο κάποτε γνωστός ηθοποιός, αφού οι συνθήκες διαβίωσης τον χειμώνα στις φυλακές Τριπόλεως είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Έχει ωστόσο να τιμωρηθεί και να κάνει την ποινή του για τα τρία κακουργήματα που έχει εις βάρος του.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, ο οποίος πέρασε μοναχικά γενέθλια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, προετοιμάζεται να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στις 18 Μαρτίου του 2022.

«Η παγωνιά σε κοκαλώνει σε 5 λεπτά, θυμίζουν φυλακές στη Σιβηρία» λέει ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη

Ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, το πρωί της Δευτέρας (03/01) σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή «Πρωινό» αναφέρθηκε στις συνθήκες στις οποίες πραγματοποιούνται τα επισκεπτήρια στις φυλακές Τρίπολης. «Καταγγέλλω δημόσια τις συνθήκες που επικρατούν στον προαύλιο χώρο συνάντησης».

Περισσότερε δήλωσεις από τον δικηγόρο του Φιλιππίδη

Στα πολλά χρόνια που δικηγορώ, έχω επισκεφτεί κρατούμενους σχεδόν σε όλες τις φυλακές της χώρας! Καταγγέλλω δημόσια τις συνθήκες που επικρατούν στον προαύλιο χώρο συνάντησης των κατηγορουμένων με τον δικηγόρο τους στις φυλακές Τρίπολης.

Ένα κελί δυόμιση μέτρα μήκος και ενάμιση μέτρο πλάτος περίπου για τους δικηγόρους, χωρίς μια σόμπα, σε πολικές θερμοκρασίες και μια πόρτα ξεχαρβαλωμένη που βλέπει στην αυλή και απλόχερα επιτρέπει στην παγωνιά σε 5′ να σε κοκαλώνει» ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Η παγωνιά σε κοκαλώνει σε 5 λεπτά, θυμίζουν φυλακές στη Σιβηρία» λέει ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα βίωνα τέτοιες συνθήκες σε φυλακές στην πατρίδα μας, που θυμίζουν περιγραφές φυλακών στην Σιβηρία. Υπάρχουν ευθύνες και αυτές προσωποποιούνται κατ’ αρχήν στον αρχιφύλακα των φυλακών Τριπόλεως, ο οποίος έπρεπε να είχε ενημερώσει την κεντρική διοίκηση ώστε να μην υπάρχει αυτό το θεσμικό στίγμα, που ευτελίζει το δικηγορικό λειτούργημα και τα δικαιώματα του κρατούμενου – πολίτη» πρόσθεσε στην συνέχεια ο κ. Δημητρακόπουλος.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν