Η πρώτη δύσκολη απόφαση: Η κατηγορία των πολιτών που μπαίνει σε Lockdown

by Τόνια Τζαφέρη

Ανεμβολίαστοι: Δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα

Αποφασισμένη φαίνεται τόσο η Ελλάδα και η κυβέρνηση, όσο και ολόκληρη Ευρώπη, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πανδημία με μοναδικό της όπλο το εμβόλιο.

Έτσι λοιπόν, οι ανεμβολίαστοι έχουν να βρίσκουν μόνο εμπόδια στην καθημερινότητα τους. Οι πολίτες άνω των 60 ετών εκτός από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της 1ης δόσης, έχουν να αντιμετωπίσουν πλέον και τη λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους στους 7 μήνες, εάν στο μεταξύ δεν πραγματοποιήσουν 3η δόση.

Η πρώτη δύσκολη απόφαση: Η κατηγορία των πολιτών που μπαίνει σε Lockdown

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και με όσους άνω των 18 ετών διαθέτουν πιστοποιητικά νόσησης. Μετά την κατάθεση της σχετικής τροπολογίας, οφείλουν να προχωρήσουν σε υποχρεωτικό εμβολιασμό αναμνηστικής δόσης στους 3 μήνες, εάν επιθυμούν να ανανεώσουν την ισχύ του εμβολιαστικου “πάσου” που ανοίγει τις πόρτες σε χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας και αθλητισμού.

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους και τον υποχρεωτικό εμβολισμό

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας και των μέτρων λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης χωρίς αναμνηστική δόση, οι συνολικοί ημερήσιοι εμβολιασμοί στη χώρα έχουν αυξηθεί στους άνω των 110.000 (111.599 χθες 9/12) και κυρίως οι εμβολιασμοί με τις αναμνηστικές δόσεις, που πλέον ξεπερνούν καθημερινά τις 80.000 (83.711 χθες 9/12).

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σημείωσε με τους πρόσφατους εμβολιασμούς τα ποσοστά στη χώρα μας έχουν φτάσει τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους και συγκεκριμένα το 68% στον γενικό πληθυσμό και το 78% στον ενήλικο πληθυσμό.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo