Η συγκλονιστική ιστορία της Ελπίδας: Πέθανε 2,5 μήνες μετά τον τοκετό από σηψαιμία ενώ οι γιατροί την αμέλησαν

by Εύα Ζαχαριάδη
Η συγκλονιστική ιστορία της Ελπίδας: Πέθανε 2,5 μήνες μετά τον τοκετό από σηψαιμία ενώ οι γιατροί την αμέλησαν

Αλεξανδρούπολη: Η τραγική ιστορία της Ελπίδας που την αγνόησαν οι γιατροί

Η Αγγελική μόλις δύο μήνες μετά τον τοκέτο της, πέθανε από σηψαιμία. Σήμερα, ο σύζυγος της μεγαλώνει μόνος του τον γιο τους και ζητάει δικαιόσυνη.

Η Ελπίδα πέθανε στις 31 Αυγούστου 2021. Ο σύζυγός της Ζήσης μίλησε στον Στρατή Λημνιό  και στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» καταγγέλλοντας μια σειρά ιατρικών λαθών και αμέλειας που σύμφωνα με τον ίδιο οδήγησαν την άτυχη γυναίκα στον θάνατο.

«Δεν μπορώ να πω ότι είχε δύσκολη εγκυμοσύνη. Ήταν νορμάλ όλα. Την ώρα του τοκετού όλα πήγαν μία χαρά αλλά τη στιγμή που ήταν στο νοσοκομείο μέσα στις τρεις-τέσσερις μέρες η Ελπίδα είχε πέσει μέσα στις τουαλέτες. Δεν μπορούσε να σηκωθεί. Είχε χάσει πάρα πολύ βάρος. Δηλαδή πράγματα που δεν έστεκαν. Έπεφτε συνέχεια μέσα στο νοσοκομείο, δεν μπορούσε να περπατήσει καθόλου. Οι γιατροί θεώρησαν πως ήταν αρκετά καλά για να βγει από το νοσοκομείο κάποια στιγμή αλλά η πληγή δεν έκλεινε. Δεν μπορούσαν να τη σηκώσουν.

Η συγκλονιστική ιστορία της Ελπίδας: Πέθανε 2,5 μήνες μετά τον τοκετό από σηψαιμία ενώ οι γιατροί την αμέλησαν

Κάθε μέρα για δυόμιση μήνες πηγαίναμε στο νοσοκομείο. Πέρασαν δύο μήνες και η πληγή δεν έκλεινε. Η Ελπίδα είχε λιώσει, δεν είχε τη δύναμη ούτε το μωρό να κρατήσει. Οι γιατροί μας έλεγαν ‘να μη στεναχωριέστε, να τρώει αυγό και κρέας’ της έλεγαν. Το γύρισαν πως είναι ψυχολογικό, πως ήταν επιλόχειος κατάθλιψη. Την είχε εξετάσει ένας ψυχίατρος και η καημένη η κοπέλα πάθαινε σηψαιμικά εγκεφαλικά. Την είδε η ψυχίατρος και φώναξε ‘ρε παιδιά τρέξτε αυτό δεν είναι επιλόχειος κατάθλιψη, αυτό είναι παθολογικό. Δεν τη βλέπετε’» σοκάρουν οι περιγραφές του συζύγου της Ελπίδας.

Αλεξανδρούπολη: Το δύσκολο τέλος της Αγγελικής

«Δεν μπορούσε να σηκωθεί ούτε από την καρέκλα. Ανέβαζε πυρετούς, είχε πάρει και τον γιατρό της, έλεγε πως είναι μετεγχειρητικά όλα αυτά.  Από σηψαιμία έφυγε η Ελπίδα. Και από τις ιστολογικές εξετάσεις, από τη νεκροψία και τα λοιπά που βγήκαν μετά από οχτώ-εννέα μήνες, αυτό αναφέρουν πως κόλλησε μικρόβιο στην καισαρική.»

«Τις τρεις τελευταίες ημέρες, δεν ξέρω, το είχε καταλάβει, με φωνάζει μέσα στο δωμάτιο μου λέει ‘σήκωσέ με’. Δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Μου είπε ‘άμα φύγω θα κλαις; Λέω ‘τι χαζομάρες λες βρε Ελπίδα τώρα’. Μου είπε ‘κάτι δεν πάει καλά, καίγομαι μέσα μου, το έχω πει και στους γιατρούς’. Πήγαμε στο νοσοκομείο να της κάνουν αλλαγή και περιμέναμε πάνω από τρεις ώρες. Την πήγαμε στα εξωτερικά, άρχισε να κρυώνει πάρα πολύ. Έτρεξε και φώναξε ο γυναικολόγος της ‘σταματήστε τη διασωλήνωση να τη δει ο άντρας της’. Όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές έκλαιγαν. Η Ελπίδα μου είπε ‘δεν θέλω να κλαις, θα σε βλέπω από ψηλά. Θέλω να μου τον προσέχεις’» κατέληξε ο άτυχος άντρας.

star.gr

Προτεινόμενα