Η τελευταία κατοικία του Πελέ: Το νεκροταφείο των 14 ορόφων με θέα το γήπεδο της Σάντος που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Πελέ: Εκεί που θα αναπαυτεί ο θρύλος του ποδοσφαίρου

Στο Necropole Ecumenica Memorial θα αναπαυτεί ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για ένα νεκροταφείο 14 ορόφων με θέα το γήπεδο της Σάντος.

Το ποδόσφαιρο πενθεί για τον χαμό του «βασιλιά» Πελέ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στα 82 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο.

Πλέον σειρά παίρνει η κηδεία του Βραζιλιάνου θρύλου που θα πραγματοποιηθεί στην προσεχή Τρίτη (3/1) παρουσία αποκλειστικά μελών της οικογένειας και τόπο τέλεσης το νεκροταφείο «Necropole Ecumenica Memorial» στο Σάντος.

Πελέ: Η τελευταία κατοικία στο υψηλότερο νεκροταφείο του κόσμου

Ένα νεκροταφείο βέβαια… πολύ διαφορετικό από τα άλλα! Το «Necropole Ecumenica Memorial» άλλωστε πρόκειται ουσιαστικά για ένα κτήριο 14 ορόφων (!) με χωρητικότητα 18.000 τάφων, το οποίο έχει καταγραφεί στο βιβλίο Guinness ως το ψηλότερο νεκροταφείο του κόσμου.

Μεταξύ άλλων μάλιστα περιλαμβάνει παρεκκλήσι, μαυσωλείο, εστιατόριο, χώρους στάθμευσης, ελικοδρόμιο, μουσείο αυτοκινήτων, καθώς και το πρώτο ιδιωτικό κρεματόρειο στη Βραζιλία!

Οι ιδιάζουσες υποδομές λοιπόν που χαρακτηρίζουν το συγκεκριμένο νεκροταφείο είχαν γοητεύσει τον Πελέ, ο οποίος πίσω στο καλοκαίρι του 2003 είχε φροντίσει να αγοράσει τον δικό του χώρο για όταν έφτανε η στιγμή που θα έφευγε από τη ζωή.

Ο κύριος παράγοντας βέβαια πίσω από την απόφασή του πιθανότατα να ήταν το γεγονός πως το πανύψηλο κτήριο επιβλέπει το γήπεδο της Σάντος «Βίλα Μπελμίρο», το οποίο ο μύθος της Βραζιλίας χρησιμοποιούσε ως «καμβά» για να τις περίτεχνες «ζωγραφιές» του.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα