Η τραγική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εκτελέστηκε σε ηλεκτρική καρέκλα

Ηλεκτρική καρέκλα: Η εκτέλεση της πρώτης γυναίκας

Η ιδέα της ηλεκτρικής καρέκλας ξεκίνησε το 1881, από έναν οδοντίατρο από την πολιτεία της Νέας Υόρκης. Μετά από 18 χρόνια από την ανακάλυψή της, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε γυναίκα και πιο συγκεκριμένα τη Μάρθα Μ. Πλέις. Η Μάρθα παντρεύτηκε στα 44 της τον Γουίλιαμ Πλέις. Ο Γουίλιαμ είχε τότε μια κόρη στην ηλικία των 12 ετών. Η Μάρθα επιτέθηκε το Φεβρουάριο του 1898 στο σύζυγό της, Γουίλιαμ, ο οποίος της ξέφυγε. Όμως, αργότερα, την ίδια μέρα, που έφτασε η αστυνομία στο σπίτι, ήταν αργά. Η 17χρονη κόρη του Γουίλιαμ, Ίντα, βρέθηκε νεκρή στο κρεβάτι της. Βρήκε φρικτό θάνατο από τη Μάρθα.

Η τραγική ιστορία της πρώτης γυναίκας που εκτελέστηκε σε ηλεκτρική καρέκλα

Η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε σε ηλεκτρική καρέκλα

Η Μάρθα καταδικάστηκε σε θάνατο, με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Theodore Roosevelt, να διατάζει να πραγματοποιηθεί η πρώτη εκτέλεση γυναίκας σε ηλεκτρική καρέκλα. Τοποθετήθηκαν ηλεκτρόδια στον αστράγαλό της και η ίδια πέθανε ακαριαία.

Αξίζει να αναφερθεί πως η πρώτη γυναίκα που ήταν να εκτελεστεί σε ηλεκτρική καρέκλα, δεν ήταν η Μάρθα. Ήταν η Λίζι Χάλιντεϊ, που πέρασε όλη τη ζωή της στο ψυχιατρείο, αν και καταδικάστηκε σε θάνατο για την πραγματοποίηση τεσσάρων φόνων

Επίσης, η δεύτερη κατά σειρά ήταν η Μαρία Μπαρμπέλα, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο με ηλεκτρική καρέκλα για τη δολοφονία του εραστή της. Πολύς κόσμος υποστήριξε την αθωότητά της, γεγονός που έγινε πράξη. Έτσι, η Μάρθα έγινε η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε με ηλεκτρική καρέκλα, με την τραγική ιστορία της να έχει ένα τέτοιο φινάλε.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν