“Η Τζωρτζίνα είχε δηλητηριαστεί από καπνό και νικοτίνη – Είχε μασήσει τσιγάρα”

by Τόνια Τζαφέρη
“Η Τζωρτζίνα είχε δηλητηριαστεί από καπνό και νικοτίνη – Είχε μασήσει τσιγάρα”

9χρονη Τζωρτζίνα: Τα περιστατικά κακοποίησης της

Οι αρχές έχουν αρκετά στοιχεία που φέρουν την Ρούλα Πισπιρίγκου ως δολοφόνο των παιδιών της, παρά το γεγονός που η ίδια δεν έχει ομολογήσει ακόμη. Παράλληλα οι αποκαλύψεις συνεχίζονται και αφορούν κακοποιήσεις της μικρής Τζωρτζίνας.

Για 4 περιστατικά κακοποίησης της Τζωρτζίνας, της 9χρονης που φέρεται να σκότωσε η 33χρονη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, έκανε λόγο ρεπορτάζ του Star το βράδυ της Τετάρτης 6ης Απριλίου.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Γκούμας πρόκειται για τα εξής 4 περιστατικά, για τα οποία η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο:

“Η Τζωρτζίνα είχε δηλητηριαστεί από καπνό και νικοτίνη – Είχε μασήσει τσιγάρα”

Ιανουάριος 2014, λίγες μέρες μετά τα Χριστούγεννα η Τζωρτζίνα μεταφέρεται στο
Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, στην Πάτρα με μώλωπες.

Αύγουστος 2014 ανώνυμη καταγγελία και «κραυγή αγωνίας» από το «Χαμόγελο του Παιδιού», πως το κοριτσάκι υποφέρει και κακοποιείται.

26 Οκτωβρίου 2014, ώρα 14.23 η Τζωρτζίνα μεταφέρεται στο Ρίο με συμπτώματα βαριάς δηλητηρίασης από καπνό και νικοτίνη, δηλαδή από αναρρόφηση καπνού και πιθανώς γιατί μάσησε τσιγάρα…

21 Μαΐου 2015 η Τζωρτζίνα έχει συμπτώματα φαρμακευτικής δηλητηρίασης.

«Δεν θυμάμαι την περίπτωση» λέει η κοινωνική λειτουργός που έλεγξε την καταγγελία κακοποίησης της Τζωρτζίνας

Εξάλλου, ο αστυνομικός συντάκτης των “Νέων” και του “Βήματος”, Βασίλης Λαμπρόπουλος, μίλησε στην εκπομπή “LIVE NEWS” του Mega για τα δύο περιστατικά κακοποίησης της 9χρονης.

Όπως είπε, η Τζωρτζίνα πηγαίνει με τους γονείς της τον Ιανουάριο του 2014 στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο, με αναφορές ότι κάποιοι στενοί συγγενείς τους από την πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη, όπως ανέφερε μάλιστα και η μητέρα της 33χρονης, πείραξαν το παιδί και του έκαναν μελανιές.

“Η Τζωρτζίνα είχε δηλητηριαστεί από καπνό και νικοτίνη – Είχε μασήσει τσιγάρα”

Τον Αύγουστο του 2014 έγινε καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού από μία κυρία, (η Τζωρτζίνα ήταν τότε 10 μηνών).

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η κυρία που προέβη στην καταγγελία δεν είναι φίλη του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά μία στενή συγγενής, της οποίας της καταλογίζονται οι μελανιές του παιδιού. Η κοινωνική λειτουργός πήγε τον Οκτώβριο του 2014, αλλά τα στοιχεία δεν υπήρχαν.

Περισσότερες πληροφορίες για την κακοποίηση της μικρής Τζωρτζίνας

“Προ μερικών μηνών, ένας εκ των κοινωνικών λειτουργών έχει κατηγορηθεί και έχει σχηματιστεί σε βάρος του ΕΔΕ από τον Δήμο της Πάτρας, με στέρηση μισθού αρκετών μισθών, κατέθεσαν σε βάρος του 18 μάρτυρες, υπάρχει πόρισμα 29 σελίδων, που έχει 141 έγγραφα και έχει καταδικαστεί για ανάρμοστη συμπεριφορά, μη τήρηση ωραρίου, μεροληπτική συμπεριφορά καθ’ υφισταμένων, αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση καθηκόντων καθώς και συνεχή αναξιοπρεπή και ανάξια συμπεριφορά“, τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου κατήγγειλε με παρέμβασή της, πως η άτυχη Τζωρτζίνα είχε κακοποιηθεί σε βρεφική ηλικία δύο φορές από συγγενικό πρόσωπο που πάντως δεν θέλησε να κατονομάσει.

“Η Τζωρτζίνα είχε δηλητηριαστεί από καπνό και νικοτίνη – Είχε μασήσει τσιγάρα”

“Έχουν περάσει οκτώ χρόνια, αλλά προκύπτει ότι εγώ είχα πάει για τον έλεγχο της καταγγελίας κακοποίησης της Τζωρτζίνας. Δεν το θυμάμαι μέσα σε τόσα περιστατικά και σε τόσες υποθέσεις. Δυστυχώς δεν έχω την έκθεση που είχα συντάξει τότε να την διαβάσω, δεν έχω κρατήσει το αρχείο αυτό. Αυτά που είδα, αυτά κατέγραψα, και τα έστειλα στην Εισαγγελέα Ανηλίκων. Η διαδικασία έχει ως εξής: γίνεται μία καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού, το Χαμόγελο του Παιδιού τη στέλνει στην εισαγγελία ανηλίκων και ο εισαγγελέας ανηλίκων την στέλνει στην ομάδα προστασίας ανηλίκων, την κάθε περίπτωση την χρεώνεται μία κοινωνική λειτουργός η οποία πάει στο σπίτι χωρίς ραντεβού” δήλωσε η κοινωνική λειτουργός.