Ιανός Καρδίτσα: Πλημμύρισε η πόλη – Εικόνες βιβλικής καταστροφής από μια νύχτα θρίλερ στην Καρδίτσα

by Αντώνης Βαλμάς

Ιανός Καρδίτσα: Νύχτα θρίλερ στην πόλη

Ιανός Καρδίτσα: Μακριά και επίπονη θα είναι η νύχτα για την Καρδίτσα. Και αυτό αφού συνέβη το απευκταίο και έσπασε σε δύο σημεία το ανάχωμα στον ποταμό Καράμπαλη.

Συγκεκριμένα το ένα σημείο είναι στο ύψος του συγκροτήματος των σχολείων πίσω από το αθλητικό πάρκο. Το άλλο πίσω από το νοσοκομείο.

Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει κατακλυστεί από νερό και απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα δεν θα υπάρξει σημείο που λιγότερο ή περισσότερο δεν θα δεχθεί όγκους υδάτων.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι στο δημαρχείο το νερό έχει φθάσει μισό μέτρο. Ενώ έχει μεγάλο ύψος στην πλατεία και έχει μπει σε πολλά καταστήματα, όπως και σε υπόγειες και ισόγειες κατοικίες. Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί και αυτοκίνητα.

Ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μέρος της πόλης είναι χωρίς ρεύμα και το χειρότερο όλων είναι ότι η ροή του νερού είναι συνεχής και αυξανόμενη.

Το στοίχημα πλέον είναι να μην θρηνήσουμε θύματα και για αυτό όλες οι εκκλήσεις αφορούν στο να μετακινηθούν σε ψηλότερα σημεία όσοι μένουν σε σπίτια που βρίσκονται χαμηλά.

Στους δρόμους της πόλης βρίσκονται και περιπολικά σε μια προσπάθεια να μην επιτρέπουν αυτοκίνητα να κινούνται προς τα σημεία που υπάρχει μεγάλη συσσώρευση νερού.

Δύο αγνοούμενοι και εφτά εγκλωβισμένοι στην Καρδίτσα από τον Ιανό

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζει την κατάσταση που βιώνει στο σύνολό της η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, με δηλώσεις στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος λόγω της κακοκαιρίας. Ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του ν. Καρδίτσας μέχρι να εκτονωθεί η κακοκαιρία».

Ένας οδηγός σύμφωνα με το mouzakinews.gr αγνόησε τις συστάσεις των αστυνομικών να μην μετακινηθεί κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού. Τα νερά που είχαν καταστρέψει το οδόστρωμα στο ύψος της εισόδου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Ιανός Καρδίτσα: Πλημμύρισε η πόλη – Εικόνες βιβλικής καταστροφής από μια νύχτα θρίλερ στην Καρδίτσα

Ιανός Καρδίτσα: Πλημμύρισε η πόλη - Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Ο οδηγός αγνοείται και γίνονται προσπάθειες για την ανεύρεσή του, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες αν στο όχημα υπήρχαν συνεπιβάτες.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΡΤ αγνοείται ακόμα ένα άτομο.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo