Ιανός νεκροί: Η φονική κακοκαιρία σαρώνει την Ελλάδα – Δύο νεκροί σε Φάρσαλα-Καρδίτσα

Ιανός νεκροί: Σαρώνει όλη την Ελλάδα ο Ιανός – Εικόνες καταστροφής

Ιανός νεκροί: Νεκρός βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου (19/09) ο ένας από τους δύο αγνοούμενους στην Καρδίτσα.

Πρόκειται για 63χρονο κτηνοτρόφο αλβανικής καταγωγής τον οποίο αναζητούσε ο γιος του από χθες καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας. Ο 63χρονος βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιο του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας.

Πλέον, ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία ανέρχεται σε δύο, Ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την 40χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μουζακίου Φάνη Στάθη, η 40χρονη αγνόησε το σήμα αστυνομικών κι επιχείρησε να περάσει το ρέμα. Εκεί όπου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Την ίδια ώρα, η άνοδος της στάθμης του ποταμού Πάμισου, σε συνδυασμό με την ορμητικότητα των υδάτων, είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα τμήμα του Κέντρου Υγείας.

Νεκρή και ηλικιωμένη από την κακοκαιρία του Ιανού

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι μία ηλικιωμένη γυναίκα εγκλωβίστηκε στο σπίτι της στο Βασιλί Φαρσάλων. Εκεί έχασε την ζωή της από τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η άτυχη ηλικιωμένη, άκουσε μια βοή. Όταν άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της τα νερά την παρέσυραν.

Μάλιστα εντοπίστηκε νωρίς το πρωί, παρά το γεγονός πως η τραγωδία είχε συμβεί από το βράδυ. Και αυτό γιατί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν το σπίτι της.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τους νεκρούς του Ιανού

Απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία ηλικιωμένη γυναίκα από οικία στον οικισμό Βασιλί στα Φάρσαλα Θεσσαλίας.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις σε συνεργασία με όλους τους φορείς αντιμετώπισης καταστροφών παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα για αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρών, καθώς και των συνοδών τους φαινομένων.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έκτακτων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο