Ιατρική επανάσταση: Ζευγάρι επιστημόνων φέρνει στην αγορά τα αντικαρκινικά εμβόλια mRNA

Ιατρική επανάσταση: Ζευγάρι επιστημόνων φέρνει στην αγορά τα αντικαρκινικά εμβόλια mRNA

Ιατρική επανάσταση: Σε λίγα χρόνια ο κόσμος θα προμηθευτεί αντικαρκινικά εμβόλια

Ιατρική επανάσταση: Ετοιμάζονται νέα εμβόλια καταπολέμησης καρκινικών όγκων. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι η mRNA, που οδήγησε στην παραγωγή του πρώτου εμβολίου για τον κορωνοϊό. Ένα ζευγάρι επιστημόνων, η Ozlem Tureci μαζί με τον σύζυγό της Ugur Sahin ίδρυσαν μία εταιρεία, στην οποία επεξεργάζονται την παραπάνω τεχνολογία.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, η Biontech θα είναι έτοιμη να διαθέσει στην αγορά εμβόλια για διάφορα είδη καρκίνου, με την τεχνολογία mRNA. Αυτά δήλωσε η Ozlem Tureci, συνιδρύτρια της εταιρείας με τον σύζυγό της Ugur Sahin.

Όπως είναι γνωστό, η Biontech ήταν η εταιρεία που ανέπτυξε την τεχνολογία που οδήγησε στο εμβόλιο για τον covid-19, που έγινε γνωστό ως εμβόλιο «Pfizer-Biontech». Αυτό ήταν το πρώτο ευρέως διαδεδομένο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Biontech, ήταν μία σχετική μικρή γερμανική φαρμακευτική εταιρεία. Μεγάλωσε όμως ταχύτατα εν μέσω της πανδημίας, λόγω της ανάπτυξης του εμβολίου. Η ευρύτατη χρήση του, έδωσε στην εταιρεία πόρους, για να προσεγγίσει τον αρχικό της στόχο, τη δημιουργία νέων όπλων κατά του καρκίνου.  

«Μελετούμε κάποια εμβόλια για διαφορετικούς τύπους καρκίνου. Αυτά βασίζονται στην τεχνολογία mRNA», είπε η συνιδρύτρια της Biontech που είναι η επικεφαλής του τμήματος φαρμάκων της εταιρείας.

Ιατρική επανάσταση: Ζευγάρι επιστημόνων φέρνει στην αγορά τα αντικαρκινικά εμβόλια mRNA

Όλες οι λεπτομέρειες μιας ιατρικής επανάστασης

Όταν ρωτήθηκε για το πότε θα είναι διαθέσιμη μία τέτοια θεραπεία, η Tureci απάντησε:

«Είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς την ανάπτυξη μιας νεωτερικής ιδέας. Περιμένουμε ότι μέσα σε μόλις δύο χρόνια, θα μπορούμε να προσφέρουμε τα αντικαρκινικά εμβόλια στον κόσμο».

Όπως είναι γνωστό, η τεχνολογία της Biontech , όπως και της ανταγωνιστικής Moderna, που έχει βάση τις ΗΠΑ, χρησιμοποιεί τον «αγγελιοφόρο» (messenger) RNA (εξ ου και ο όρος εμβόλια mRNA) , για να μεταφέρει οδηγίες στον ανθρώπινο οργανισμό για την δημιουργία πρωτεϊνών που επιτίθενται σε έναν συγκεκριμένο ιό. Φυσικά, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει στην περίπτωση του covid-19.

Με την ίδια τεχνολογία προβλέπεται από την εταιρεία ότι θα γίνει δυνατή η ανάπτυξη εμβολίων και κατά διαφόρων τύπων καρκίνου. Η Tureci δεν διευκρίνισε αν τα νέα της εμβόλια θα αφορούν μόνον συγκεκριμένους καρκίνους ή ένα ευρύτατο φάσμα ογκολογικών ασθενειών.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo