Ίδρυμα Νιάρχος: Έκανε δωρεά 40.000 ευρώ για τη δημιουργία αρχείου παραδοσιακής μουσικής Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων

Ίδρυμα Νιάρχος: Πρόκειται για μία δωρεά που θα συμβάλλει στην διάσωση της παραδοσιακής μουσικής των Κυκλάδων

Ίδρυμα Νιάρχος: Δωρεά ύψους 40.000 ευρώ πραγματοποίησε το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η δωρεά αφορά στη δημιουργία ενός αρχείου με την παραδοσιακή μουσική της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων. Ο στόχος είναι να πραγματοποιηθεί η συλλογή, καταγραφή, τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση και διάσωση όλων των πηγών της παραδοσιακής μουσικής της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων.

Η δωρεά βασίζεται στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τον Πάνο Λιαρόπουλο, καθηγητή στο Berklee College of Music. Η έρευνα ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2018 και χρηματοδοτήθηκε από το Δήμο Αμοργού και δύο αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η ολοκλήρωση του προγράμματος αναμένεται να ολοκληρωθεί υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ηχητικό υλικό περιλαμβάνονται ηχογραφήσεις της παραδοσιακής μουσικής της Αμοργού από το 1960 έως και σήμερα. Όλες αυτές τις ηχογραφήσεις συγκέντρωσε ο κ. Λιαρόπουλος.

Ίδρυμα Νιάρχος: Δωρεά 40.000 ευρώ για την παραδοσιακή μουσική

Δείτε τι ανέφερε ο Δήμαρχος Αμοργού για τη συγκεκριμένη συνεργασία

Ο Δήμαρχος Αμοργού, κ. Λευτέρης Καραΐσκος ανέφερε «Η διάσωση της παραδοσιακής μουσικής Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων έχει ταυτότητα ελληνική αλλά η αξία της ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας μας. Είναι μια παγκόσμια κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Είμαι υπερήφανος που σε συνεργασία με τον καθηγητή του Berklee College of Music, κ.Πάνο Λιαρόπουλο και με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η μουσική μας παράδοση θα ταξιδεύει στο μέλλον κρατώντας ζωντανή τη μνήμη και τις αξίες μας».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo