Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μεγάλη δωρεά 174 ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία

by Newsroom i-diakopes.gr
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μεγάλη δωρεά 174 ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Σε εξέλιξη η προσθήκη 174 ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 ελληνικά νοσοκομεία

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε εξέλιξη βρίσκεται η πραγματοποίηση της δωρεάς του για την δημιουργία 174 νέων κλινών ΜΕΘ ΚΑΙ ΜΑΦ σε 15 ελληνικά νοσοκομεία. Η παράδοση των νέων κλινών θα γίνεται σταδιακά από το τέλος Δεκεμβρίου έως τον Φεβρουάριο του 2021.

Η δωρεά ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου Μαΐου, με κύριο μέλημα την προσθήκη νέων κλινών ΜΕΘ και Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) σε 15 νοσοκομεία της χώρας μας. Σε νοσοκομεία της Αττικής μέχρι τη Θεσσαλονίκη, τη Κρήτη και τη Λαμία. Η δωρεά έχει κόστος συνολικού ύψους 16,4 εκατομμυρίων ευρώ. Μέρος της δωρεάς περιλαμβάνει και ένα πενταετές ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ. Οι νέες κλίνες έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν πάνω από 6.500 ασθενείς ετησίως.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα, η δωρεά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Γίνεται έντονη προσπάθεια για την άρση των εμποδίων που βάζει η πανδημία στα κατασκευαστικά προγράμματα. Έτσι οι εργασίες για την δημιουργία των νέων ΜΕΘ θα ολοκληρωθούν από τα τέλη του 2020 μέχρι τον Φεβρουάριο 2021.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Μεγάλη δωρεά 174 ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία

Το Ίδρυμα τιμάει το όνομα του Σταύρου Νιάρχου με την μεγάλη δωρεά 174 νέων κλινών στα ελληνικά νοσοκομεία

Ειδικότερα, μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων έχει προγραμματιστεί η παράδοση των χώρων στα νοσοκομεία ΚΑΤ, Tζάνειο, Αττικόν. Παράλληλα παράδοση θα γίνει και στον Άγιο Δημήτριο και Γ. Γεννηματά στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι αντιστοιχούν σε 53 νέες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ. Υπολογίζεται ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2021 θα έχει πραγματοποιηθεί η παράδοση των χώρων για άλλες 28 κλίνες. Αυτο αφορά το Ιπποκράτειο Αθήνας, Παίδων Αγία Σοφία, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο, Βοστάνειο Λέσβου, Βενιζέλειο στο Ηράκλειο και Άγιος Γεώργιος στα Χανιά.

Η ολοκλήρωση του έργου για για τις επτά νέες κλίνες στο Νοσοκομείο Λαμίας υπολογίζεται στο τέλος Ιανουαρίου 2021. Οι χώροι για τις υπόλοιπες 86 κλίνες θα παραδοθούν, στα τέλη Φεβρουαρίου 2021, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστημιακό Ηρακλείου και στον Ευαγγελισμό, στον οποίο θα δημιουργηθούν 33 νέες κλίνες.

Τονίζεται ότι, στον Ευαγγελισμό, η δωρεά προμήθειας εξοπλισμού συνολικού ύψους 7,7 εκατομμυρίων ευρώ, ολοκληρώθηκε, τον Μάιο. Η δωρεά συμπεριλάμβανε, μεταξύ άλλων, στην προμήθεια πάνω από 850 κλινών νοσηλείας. Από τις 850 κλίνες οι 53 προορίζονται για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) και Εμφραγμάτων. Με τη συγκεκριμένη δωρεά έγινε αναβάθμιση στις υπηρεσίες περισσότερων από δέκα τμημάτων του Νοσοκομείου, όπως οι ΜΕΘ, ΜΑΦ και η Μονάδα Εμφραγμάτων, το Τμήμα Επειγόντων, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και τα Χειρουργεία.

Το Ίδρυμα τονίζει ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης των εργασιών για την παράδοση των ΜΕΘ και των ΜΑΦ, παραμένει απαιτητική και χρονοβόρα. Υπολογίζεται ότι έχει διάρκεια περίπου έξι μηνών. Δεδομένη με την καλή συνεργασία μεταξύ του ΙΣΝ και του Ελληνικού Δημοσίου και την εφαρμογή γρήγορων διαδικασιών για την αποφυγή γραφειοκρατικών καθυστερήσεων.

Προτεινόμενα