Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Πραγματοποίησε δωρεά 174 ΜΕΘ και ΜΑΦ σε νοσοκομεία της χώρας

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Η συνεισφορά του ιδρύματος στα νοσοκομεία της χώρας είναι τεράστια

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Το εθνικό σύστημα υγείας βρίσκεται σε τεράστια πίεση εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Το ΙΣΝ στην προσπάθειά του να ενισχύσει το σύστημα υγείας έκανε δωρεά 174 νέες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ σε 15 νοσοκομεία στη χώρα. Το συνολικό κόστος αυτών ανέρχεται στα 16,4 εκατομμύρια ευρώ.

Η δωρεά που πραγματοποιήθηκε είναι εντός του πλαισίου της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης covid-19, συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι 33 εκ των κλινών ΜΕΘ θα δοθούν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Στο οποίο έγινε ακόμα μία δωρεά ύψους 7,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Έκανε δωρεά 174 ΜΕΘ και ΜΑΦ σε νοσοκομεία

Δείτε τι άλλο περιλαμβάνει η Πρωτοβουλία για την Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Στη δωρεά περιλαμβάνονται επίσης περισσότερες από 850 νέες κλίνες. Από αυτές οι 53 είναι ΜΕΘ, ΜΑΦ και γαι τη Μονάφδα Εμφραγμάτων αλλά και 150 ιατρικά μηχανήματα.

Η Πρωτοβουλία περιλαμβάνει επίσης ιατρικό εξοπλισμό και προγράμματα εκπαίδευσης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πρωτοβουλίας για την Υγεία ξεπερνά τα 400 εκατομμύρια ευρώ. Η χρηματοδότηση είναι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος «η τακτική ενημέρωση δημοσιεύεται στο πλαίσιο της φιλοσοφίας του ΙΣΝ για διασφάλιση διαφάνειας και αναλυτικής πληροφόρησης των πολιτών, καθ’ όλη τη διάρκεια εξέλιξης και υλοποίησης των έργων και δράσεων που εντάσσονται στην Πρωτοβουλία. Για εμάς, στο ΙΣΝ, είναι βασική αρχή πως η διαδικασία είναι εξίσου σημαντική με το τελικό έργο».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo