Ικαρία πανηγύρι: Γλέντια και συνωστισμός χωρίς μέτρα μέσα στην έξαρση του κορονοϊού

by Αντώνης Βαλμάς

Ικαρία πανηγύρι: Εικόνες και βίντεο κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Ικαρία πανηγύρι: Γλέντι στην Ικαρία με εκατοντάδες ανθρώπους να χορεύουν πιασμένοι χέρι-χέρι προκαλούν ανησυχία. 

«Ένας να έχει τον κορονοϊό και να μην το ξέρει όταν χορεύουμε δίπλα ο ένας στον άλλον, αγκαλιαζόμαστε και φιλιόμαστε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Είναι πολύ εύκολο να κολλήσουν άνθρωποι και ο καθένας από αυτούς να αρχίσει να μεταδίδει» δήλωσε ο καθηγητής Επιδημιολογίας κ. Βασιλακόπουλος.

Ικαρία πανηγύρι: Γλέντια και συνωστισμός χωρίς μέτρα

Όπως φαίνεται από τα πλάνα κανείς δεν φορά μάσκα ενώ οι αποστάσεις απουσιάζουν. Από την πλευρά του ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι θα πρέπει ως πολίτες να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με αυτό το θέμα καθώς σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύουμε να μπούμε σε περιπέτειες που δε θα θέλαμε. 

Ικαρία πανηγύρι: Γλέντια και συνωστισμός χωρίς μέτρα

Σαν να μην υπάρχει καμία απαγόρευση, το πανηγύρι τελέστηκε κανονικά στο χωριό της Ικαρίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες τουρίστες να πιαστούν αγκαλιά και να χορέψουν Ικαριώτικο.

Κι ενώ  τα πανηγύρια και τα γλέντια απαγορεύτηκαν –για όλους-  στην Ικαρία θεώρησαν πως ο κοροναϊός δεν τους αγγίζει. Με αποτέλεσμα να στήσουν τρικούβερτο γλέντι.

Ικαρία πανηγύρι: Γλέντια και συνωστισμός χωρίς μέτρα

Πολλοί ανέβαζαν φωτογραφίες και στορυ στο Instagram γράφοντας ” Κανένας κορονοϊός “

Η ανάρτηση μέλους του Συλλόγου του χωριού για τις εικόνες του πανηγυριού της Ικαρίας που κάνουν το γύρο της Ελλάδας

Ο κ. Στέλιος Σταυρινάδης, μέλος του Συλλόγου του χωριού, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ξεκαθαρίζει πως οι κάτοικοι της Ικαρίας είναι πολύ προσεκτικοί στο θέμα του κορονοϊού και διευκρινίζει ότι προφανώς και κατά την εκδήλωση δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα αλλά δεν ήταν πανηγύρι του χωριού ούτε διοργανώθηκε από το Σύλλογο του χωριού».

«Μετά τις δημοσιεύσεις που είδαμε σήμερα για την Ικαρία και μάλιστα για την Ακαμάτρα οφείλουμε να κάνουμε κάποιες διευκρινήσεις και να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα

Η εκδήλωση αυτή δεν ήταν πανηγύρι του χωριού ούτε διοργανώθηκε από το Σύλλογο του χωριού.

Διοργανώθηκε από ιδιώτη που λειτουργεί καφενείο, στην πλατεία του χωριού μας. Προφανώς εκεί δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. Γι αυτό όμως εκείνοι που πρέπει να το επιβλέψουν και να το ελέγξουν είναι οι αρχές και δεν ευθύνονται οι Ακαματριώτες και ο Σύλλογος του χωριού.

Στην Ικαρία δεν κυριαρχεί το «χαλαρά» και η ανευθυνότητα . Στην Ικαρία δεν έχουμε τον “χαβά” μας Εδώ οι κάτοικοι είμαστε πολύ προσεκτικοί. Αναλογιζόμαστε τους κινδύνους παρακολουθούμε τα νέα δεδομένα και χωρίς να φοβόμαστε χωρίς να τρομοκρατηθούμε χωρίς να χάσουμε την κοινωνικότητα την αλληλεγγύη και το ενδιαφέρον για τα κοινά ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ!!!. Και για ένα επιπλέον λόγο: το νοσοκομείο μας υποστελεχωμένο και δίχως τον απαιτούμενο εξοπλισμό ξέρουμε πως δεν θα αντέξει την περίθαλψη κρουσμάτων (που όλοι απευχόμαστε). Αν έχουμε ανεπιθύμητες καταστάσεις αλλοίμονο μας

Τι άλλος ανέφερε για το πανηγυρί της Ικαρίας

Ο Σύλλογος του χωριού έχει από την αρχή του καλοκαιριού ματαιώσει το Πανηγύρι . Επί πρόσθετα την προηγούμενη από το γεγονός μέρα σε ανοιχτό ΔΣ ματαίωσε όλες τις εκδηλώσεις μικρής κλίμακας που είχε προγραμματίσει για τον Αύγουστο και έκανε έκκληση στους κατοίκους και τους επαγγελματίες του χωριού να αποφύγουν εκδηλώσεις κάθε μορφής που θα μπορούσαν να προκαλέσουν συνωστισμό και ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Δυστυχώς κάποιοι, με επιπόλαιες και απερίσκεπτες ενέργειες, δίνουν την ευκαιρία στα κανάλια και τις εφημερίδες , να βγάζουν για το χωρίο μας και την Ικαρία μια ψεύτικη εικόνα αναντίστοιχη με την πραγματικότητα» γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Σταυρινάδης.

Μετά τις δημοσιεύσεις που είδαμε σήμερα για την Ικαρία και μάλιστα για την Ακαμάτρα οφείλουμε να κάνουμε κάποιες…

Gepostet von Στέλιος Σταυρινάδης am Donnerstag, 6. August 2020

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo