Ηλεκτρικό λεωφορείο: Έγινε δοκιμαστική κυκλοφορία στη γραμμή 2 Παγκράτι-Κυψέλη

Ηλεκτρικό λεωφορείο: Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά στο κέντρο της Αθήνας

Ηλεκτρικό λεωφορείο: Το τρίτο κατά σειρά ηλεκτροκίνητο λεωφορείο κυκλοφόρησε σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Το λεωφορείο πραγματοποίησε ένα δοκιμαστικό δρομολόγιο στη γραμμή 2 Παγκράτι-Κυψέλη. Το δρομολόγιο του λεωφορείου ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Ρουφ υπό την παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Καραμανλή.

Το εν λόγω ηλεκτροκίνητο λεωφορείο είναι το SOLARIS Urbino 12 Electric. Πρόκειται για ένα λεωφορείο ευρωπαϊκών προδιαγραφών το οποίο θα κάνει δοκιμαστικά δρομολόγια για τους επόμενους δύο μήνες στην Αθήνα. Οι επιβάτες θα μπορούν να το χρησιμοποιούν χωρίς να πληρώνουν κόμιστρο μετακίνησης.

Το λεωφορείο έχει μήκος 12 μέτρων και είναι πολωνικής κατασκευής. Μάλιστα το έτος 2017 είχε βραβευτεί ως λεωφορείο της χρονιάς και τα τελευταία χρόνια κυκλοφορεί ευρέως στην Πολωνία, στη Γερμανία και στην Ιταλία.

Τα δύο προηγούμενα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία που είχαν κυκλοφορήσει στο κέντρο της Αθήνας ήταν και τα δύο κινεζικής κατασκευής.

Ηλεκτρικό λεωφορείο: Δοκιμαστικό δρομολόγιο στη γραμμή 2

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Καραμανλή σχετικά με τα δοκιμαστικά δρομολόγια του νέου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου στην Αθήνα

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε «Σε μια εποχή πολύ δύσκολη για τη χώρα μας και για όλη την Ευρώπη, αφού από την μία έχουμε να αντιμετωπίσουμε την πολύ μεγάλη κρίση της πανδημίας και από άλλη πρέπει να προετοιμάσουμε την Ελλάδα για την επόμενη μέρα, η ηλεκτροκίνηση κατέχει κεντρική θέση στην ατζέντα και το σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μαζί με την Κυβέρνηση συνολικά, έχουν θέσει την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο της πολιτική τους. Για αυτό το λόγο έχουμε δώσει σοβαρά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ΙΧ και ταυτόχρονα μεγάλο μέρος από τα 1.300 νέα λεωφορεία που θα πάρουμε με το μεγάλο διαγωνισμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προβλέπεται να είναι ηλεκτροκίνητα.

Η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον γιατί πρώτον εξοικονομούμε ενέργεια και δεύτερον γιατί είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση σχεδιάζει να πάρει ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να αφήσουμε πίσω την εποχή που βλέπαμε ένα τροχαίο υλικό πολύ ταλαιπωρημένο, που ταλαιπωρούσε και τους εργαζόμενους, αλλά κυρίως τους επιβάτες και τους χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Σήμερα είμαστε εδώ γιατί παραλάβαμε και το δεύτερο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο που κάνει δοκιμαστικές διαδρομές στην Αθήνα. Στόχος των δοκιμαστικών διαδρομών  είναι να δούμε αν αυτά τα λεωφορεία μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες της χώρας μας. Ο σχεδιασμός είναι ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία να βγει στον αέρα τους επόμενους μήνες».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo