Ίμια: Επεισόδιο στις βραχονησίδες – Συγκρούστηκε τουρκική ακταιωρός με σκάφος του λιμενικού

Ίμια: Τι ακριβώς συνέβη και πώς προκλήθηκε η ένταση

Ίμια: Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα χθες το βράδυ κοντά στις βραχονησίδες των Ιμίων μεταξύ σκάφους του λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10:30 το πρωί ανήμερα των Θεοφανείων. Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλούσε Έλληνες ψαράδες που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή των βραχονησίδων και τους ζήτησε να απομακρυνθούν.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως ταχύπλοο τύπου Rafnan του ελληνικού λιμενικού σώματος που περιπολούσε στην περιοχή. Τότε το τουρκικό σκάφος εμβόλισε το ταχύπλοο του λιμενικού σώματος στη διάρκεια ελιγμών. Αυτό που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί είναι εάν ο διεμβολισμός προέκυψε κατά λάθος ή εάν ήταν επίτηδες. Η σύγκρουση πραγματοποιήθηκε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και από το διεμβολισμό προέκυψαν ζημιές στο σκάφος του λιμενικού σώματος. Ευτυχώς δεν υπάρχει κανένας τραυματίας.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, το λιμενικό σώμα και η ελληνική ακτοφυλακή δεν έχουν παράσχει περισσότερες πληροφορίες και διατηρούν χαμηλούς τόνους. Για αυτό το λόγο το περιστατικό έγινε γνωστό πολλές ώρες μετά αφού συνέβη.

Ίμια: Επεισόδειο με σκάφος του λιμενικού και τουρκική ακταιωρό

Ο τουρκικός τύπος παρουσιάζει με διαφορετικό τρόπο το περιστατικό των Ιμίων και ρίχνει το φταίξιμο στην ελληνική πλευρά

Δεν προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ο τουρκικός τύπος παρουσιάζει για ακόμα μία φορά διαστρεβλωμένα τα γεγονότα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας anterhaber.com, τα τουρκικά σκάφη σταμάτησαν το ελληνικό σκάφος 2 μίλια πριν τις βραχονησίδες.

Συγκεκριμένα ανέφεραν «Έλληνες ψαράδες προσπάθησαν να φτάσουν στο Καρντάκ (Ίμια), αλλά εμποδίστηκαν από την τουρκική ακτοφυλακή».

Το περιστατικό έλαβε τέλος λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι καθώς τόσο το σκάφος του λιμενικού σώματος, όσο και η τουρκική ακταιωρός αποχώρησαν από το σημείο.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν