Ηνωμένο Βασίλειο: Από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας απαγορεύονται οι πτήσεις προς την Ελλάδα

Ηνωμένο Βασίλειο: Η απόφαση πάρθηκε λόγω του συναγερμού με τη μετάλλαξη του κορονοϊού στη χώρα

Ηνωμένο Βασίλειο: Έως και σήμερα τα μεσάνυχτα θα πραγματοποιούνται πτήσεις από την περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ελλάδα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθώς έχει σημάνει συναγερμός στη χώρα, καθώς εντοπίστηκε μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού.

Η απόφαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί σήμερα σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Πολιτική Προστασία.

Εντωμεταξύ, μέχρι και τα μεσάνυχτα ισχύει κανονικά η 7ήμερη καραντίνα για όλους όσους έρχονται από την περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου προς τη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία είχε ανακοινώσει τα εξής «Σχετικά με όλες τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοινώνεται ότι από αύριο, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00. Τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά (7) ημερών, αντί τριών (3) ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σημειώνεται ότι το νέο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα. Συνεχίζει δηλαδή να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών. Ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στη χώρα.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού θα αξιολογήσει εκτενέστερα αύριο (21-12-2020). Τα επιστημονικά δεδομένα και θα επανέλθει με τυχόν νεότερες εισηγήσεις», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. 

Ηνωμένο Βασίλειο: Έως σήμερα τα μεσάνυχτα οι πτήσεις προς Ελλάδα

Αντίστοιχη ήταν και η ανακοίνωση της ΥΠΑ για όσους καταφθάνουν στη χώρα από περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου

Εκτός από την Πολιτική Προστασία, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανέφερε ακριβώς τα ίδια. Όσοι ταξιδιώτες καταφθάνουν στη χώρα μας θα υπόκεινται σε υποχρεωτική 7ήμερη καραντίνα. Είτε στο σπίτι τους ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που αναφέρεται στη φόρμα PLF.

Παράλληλα, οι ταξιδιώτες υποχρεώνονται να πραγματοποιήσουν τεστ έως και 72 ώρες πριν την άφιξή τους και να είναι αρνητικό. Ακόμα, θα πρέπει να συμπληρώσουν τη φόρμα PLF που είναι διαθέσιμη εδώ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα