Ιωάννινα: Η γερμανική Handelsblatt χαρακτηρίζει την πόλη ως μία «ελληνική Sillicon Valley»

Ιωάννινα: Αναλυτικά το αφιέρωμα της γερμανικής εφημερίδας στην πόλη των Ιωαννίνων

Ιωάννινα: Την πόλη των Ιωαννίνων εξυμνεί η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt. Στο άρθρο της εφημερίδας, η πόλη των Ιωαννίνων χαρακτηρίζεται ως η «ελληνική Sillicon Valley». Κι αυτό διότι έχει εκτεταμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο γερμανικός κολοσσός TeamViewer που έχει παρουσία στην πόλη των Ιωαννίνων. Ο Φίλιπ Ντόιτσερ, διευθυντής της TeamViewer Ελλάδας αναφέρει «Ξεκινήσαμε με 18 υπαλλήλους στο τέλος του 2019. Τώρα υπάρχουν ήδη 41, φέτος θα μπορούσαμε να φτάσουμε τους 50 και ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι 150 εργαζόμενοι».

Στην πόλη κατασκευάζεται ένα λογισμικό τηλεδιάσκεψης το οποίο διαθέτει ενισχυμένα χαρακτηριστικά ιδιωτικότητας. Αυτό διότι επιτρέπει την χρήση χωρίς να απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail).

Ο βασικός στόχος της εταιρείας είναι να προσελκύσει ταλαντούχους νέους. Ήδη ανάμεσα στους εργαζόμενους της εταιρείας, συγκαταλέγονται νέοι άνθρωποι οι οποίοι είχαν αφήσει για χρόνια την Ελλάδα, όντας στο εξωτερικό. Επέστρεψαν όμως κυρίως από Σουηδία και Τσεχία για να εργαστούν στην εταιρεία.

Ιωάννινα: Εξυμνείται από τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt

Στόχος είναι η πόλη των Ιωαννίνων να μετατραπεί σε τοποθεσία για επιχειρήσεις πληροφορικής και καινοτομίας

Εκτός από την TeamViewer, υπάρχει και η περίπτωση του Βασίλη Τριάδη. Πρόκειται για τον CEO της ευρωπαϊκής πολυεθνικής P&I. Είναι Ηπειρώτης με καταγωγή από το Γρεβενίτι Ζαγορίου και διοικεί την εταιρεία από το 2003. Η εταιρεία έχει ειδίκευση στο λογισμικό και στις πλατφόρμες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Η P&I και η TeamViewer θα απασχολούν συνολικά περί τα 500 άτομα όταν αναπτυχθούν πλήρως.

Τέλος, ενδιαφέρον υπάρχει και από την γερμανική PRODYNA AG η οποία δραστηριοποιείται ήδη από το 2018 στη Θεσσαλονίκη. Η εταιρεία έχει ως έδρα της την Φρανκφούρτη στη Γερμανία και ειδικεύεται στον τομέα της πληροφορικής. Έχει γραφεία σε συνολικά 14 πόλεις, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης.

Ιωάννινα: Εξυμνείται από τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν