Ήπειρος: Ζημιές από ανεμοστρόβιλο λόγω κακοκαιρίας – 10 δήμοι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ήπειρος: Δείτε αναλυτικά το αποτύπωμα της κακοκαιρίας στην Ήπειρο

Ήπειρος: Τεράστιες ήταν οι ζημίες που προκλήθηκαν στην Ήπειρο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας στην περιοχή. Εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων και θυελλωδών ανέμων στην Ήπειρο, 10 δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για τις δημοτικές ενότητες Πέτα και Κομποτίου του Δήμου Νικολάου Σκουφά, καθώς και των Δήμων Κόνιτσας, Ζαγορίου και Μετσόβου. Καθώς και των δήμων Φιλιατών, Ηγουμενίτσας, Πάρκας, Βορείων Τζουμέρκων Κεντρικών Τζουμέρκων και Γ. Καραϊσκάκη.

Οι εν λόγω Δήμοι κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη γενική γραμματεία πολιτικής προστασίας ώστε να αντιμετωπιστούν οι ζημίες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία.

Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι υπήρξαν κατολισθήσεις, καθιζήσεις, καταπτώσεις και υπερχειλίσεις ποταμών.

Ήπειρος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 10 Δήμοι από την κακοκαιρία

Εκτεταμένες ήταν οι ζημίες από την κακοκαιρία σε Μελισσουργούς και Θεοδώριανα στην Ήπειρο

Εξαιτίας του ανεμοστρόβιλου που χτύπησε τα Θεοδώριανα και τους Μελισσουργούς, προκλήθηκαν ζημίες. Δεκάδες είναι τα σπίτια που έχουν προβλήματα, ενώ ξηλώθηκαν κεραμίδια και στέγες. Στις περιοχές Τζουμέρκα, Ζαγόρι, Μέτσοβο, Κόνιτσ και Λάκκα Σουλίου επιχειρούν συνεχώς μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας.

Επιπρόσθετα, ακόμα και πτηνοτροφική επιχείριση κινδύνευσε στην περιοχή μεταξύ Κουτσελιού και Χαροκοπίου. Η Εγνατία οδός στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη παρέμεινε κλειστή για 7 ώρες αφού ντελάπαρε νταλίκα εξαιτίας της κακοκαιρίας. Το ατύχημα έλαβε χώρα το μεσημέρι, καθώς από τους θυελλώσεις ανέμους η νταλίκα παρασύρθηκε.

Ήπειρος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 10 Δήμοι από την κακοκαιρία

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα