Ήρωας της διπλανής πόρτας ο Χαράλαμπος: Αυτός είναι ο Ρομά πυροσβέστης που έσωσε τη ζωή του μωρού στις Αφίδνες

by Εύα Ζαχαριάδη
Ήρωας της διπλανής πόρτας ο Χαράλαμπος: Αυτός είναι ο Ρομά πυροσβέστης που έσωσε τη ζωή του μωρού στις Αφίδνες

Χαράλαμπος Μπέκος: Ο ήρωας πυροσβέστης που αξίζει να ξέρουμε

Πριν λίγες ημέρες, ένα μωράκι μόλις 11 μηνών έχασε τις αισθήσεις του στο αυτοκίνητο που επέβαινε η οικογένεια πηγαίνοντας προς την Λαμία. Το τέλος θα μπορούσε να είναι τραγικό αν ο πυροσβέστης Χαράλαμπος Μπέκος δεν βοηθούσε στο να σώσει το μωρό.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου.

Στον δρόμο το αγοράκι παρουσίασε σπασμούς και αμέσως έχασε τις αισθήσεις του. Οι γονείς σοκαρισμένοι αναζητούσαν βοήθεια στα Διόδια των Αφιδνών, όπου βρίσκονταν σε επιφυλακή εξαιτίας και της Κακοκαιρίας, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Ο πυροσβέστης Χαράλαμπος Μπέκος ο οποίος κατάγεται από το Μεσολόγγι και είναι Ρομά, πήρε αμέσως το παιδάκι και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, μαζί με τους συναδέλφους του που ήταν το πλήρωμα του οχήματος.

Ήρωας της διπλανής πόρτας ο Χαράλαμπος: Αυτός είναι ο Ρομά πυροσβέστης που έσωσε τη ζωή του μωρού στις Αφίδνες

Το παιδάκι που έσωσε ο πυροσβέστης στις Αφίνδες έβγαζε αφρούς από το στόμα

Όπως ανέφερε μιλώντας στο aixmi-news.gr το παιδάκι έβγαζε αφρούς από το στόμα και ήταν αναίσθητο. Εν τω μεταξύ ήταν πολύ βαριά ντυμένο και στο αυτοκίνητο η θερμοκρασία ήταν υψηλή. Προφανώς οι γονείς φοβήθηκαν μήπως κρυώσει επειδή εκείνες τις ημέρες είχε ισχυρές χιονοπτώσεις και όπως είπε ο κ. Μπέκος το παιδί είχε ένα είδος θερμοπληξίας.

Ο ίδιος του έβγαλε τα περιττά ρούχα του έβαλε λίγο χιόνι στα πόδια και αφού του έκανε μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή το παιδάκι άρχισε να παρουσιάζει σημάδια ζωής. Επειδή όμως το μωρό έπρεπε να φθάσει άμεσα σε νοσοκομείο και το ασθενοφόρο προφανώς θα καθυστερούσε ο κ. Μπέκος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει εντολή σε περιπολικό να το μεταφέρει εσπευσμένα στο νοσοκομείο πράγμα που έγινε και το παιδάκι είναι πλέον καλά στην υγεία του.

Ο Χαράλαμπος Μπέκος υπηρετούσε στην ΕΜΑΚ

Ο κ. Μπέκος τα πρώτα χρόνια υπηρετούσε στην 1η ΕΜΑΚ, έχοντας αντιμετωπίσει πολλά συμβάντα. Τώρα υπηρετεί στον 10ο πυροσβεστικό σταθμό του Περιστερίου. Είναι πατέρας 5 παιδιών. Όπως τόνισε ο ίδιος όνειρό του από μικρός ήταν να γίνει πυροσβέστης. Αρχικά είχε εισαχθεί στην αστυνομία όμως παραιτήθηκε για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Το Μεσολόγγι βέβαια δεν το ξεχνάει και κάθε καλοκαίρι μαζί με την οικογένειά του κάνουν τις διακοπές τους στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Ενας ήρωας που με αυταπάρνηση και εθελοντισμό μας δείνει ζωντανό παράδειγμα τί θα πει αλληλεγγύη στις μέρες μας. Αν δεν ήταν εκείνος το αγοράκι ίσως και να μη ζούσε τώρα. Χίλια μπράβο σ΄αυτόν τον άνθρωπο με Α κεφαλαίο.

Προτεινόμενα