Ήταν αποστολή αυτοκτονίας: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στην πτώση του Beriev

Beriev: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στην πτώση του

Beriev: Όσα οδήγησαν στην πτώση του

Beriev: Ο ρωσικός γίγαντας, που αποτελεί ένα από τα πιο αποτελεσματικά αεροσκάφη στην κατάσβεση πυρκαγιών, συνετρίβη, εξαιτίας ενός μοιραίου λάθους. Οι Έλληνες θαυμάσαμε το ρωσικό αεροσκάφος, που είναι ισοδύναμο με 10 καναντέρ, στη μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Ουδείς απ’ όσους αποθέωναν την αποτελεσματικότητα του, θα μπορούσε να φανταστεί ότι λίγες μέρες αργότερα θα έβλεπε στην Τουρκία ένα Beriev να πέφτει και να οδηγεί 8 άτομα στον θάνατο. Σίγουρα ο χειρισμός ενός τέτοιου θηρίου δεν αποτελεί μια απλή υπόθεση. Σαφώς, απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες προκειμένου να το «τιθασεύσουν» οι πιλότοι.

Πρόκειται για λίγους, εκλεκτούς και απόλυτα καταρτισμένους χειριστές που είναι σε θέση να πραγματοποιούν κατά γράμμα τα λεπτά βήματα που απαιτούνται για την σωστή χρήση του που –φυσικά- εμφανίζει κινδύνους. Τι πήγε λάθος όμως στην Τουρκία;

Το γεγονός ότι οι χειριστές ξεπέρασαν τα όρια τους. Για να σβήσουν τη φωτιά φλέρταραν με τον θάνατο επιχειρώντας σε ένα σημείο που ήταν απαγορευτικό. Ο θόλος καπνού στο σημείο τους έκανε να χάσουν τον προσανατολισμό τους και σε συνδυασμό με το χαμηλό ύψος που πετούσε το Beriev για να είναι πιο αποτελεσματική η ρίψη του νερού οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα.

Οι χειριστές πλήρωσαν με τη ζωή τους την αυταπάρνησή τους, αλλά και το λάθος των Τούρκων επιτελών που δεν φρόντισαν να τους κρατήσουν μακριά απ’ το σημείο- καρμανιόλα.

Beriev: Το μοιραίο λάθος που οδήγησε στην πτώση του

Ήταν μια αποστολή αυτοκτονίας κόντρα σε κάθε λογική

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo