Και φέτος Έλληνας ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ

Καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ: Και φέτος Έλληνας

Καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένας Έλληνας πιλότο ανακηρύχθηκε ως « ο καλύτερος του ΝΑΤΟ». Ο Έλληνας πήρε την πρωτιά, ύστερα από την ψήφο που του έδωσαν οι συνάδελφοι του, οι οποίοι συμμετείχαν στο μεγαλύτερο αεροπορικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΝΑΤΟ TLP. Μετά το τέλος, της εκπαίδευσης των πιλότων, η νίκη του συμπατριώτη μας, έγινε γνωστή.

Ποιος είναι ο πιλότος με την ελληνική καταγωγή που κέρδισε την πρώτη θέση;

Πρόκειται για τον Σμηναγό (Ι) Α.Α. , της ιστορικής 340 Μοίρας «Αλεπού» της 115 Πτέρυγος Μάχης από την Αεροπορική Βάση της Σούδας. Ο σπουδαίος πιλότος προσθέτει έτσι, άλλον έναν κρίκο στις πολυάριθμες διακρίσεις της Πολεμικής Αεροπορίας. (σ.σ τα πλήρη στοιχεία του, δεν τα γνωστοποιεί η Πολεμική Αεροπορία)

Ο Έλληνας ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του και από τα, συμμετέχοντα κράτη-μέλη, ως ο κορυφαίος πιλότος του Σχολείου του. Επίσης θεωρήθηκε και “Best Warrior”, δηλαδή ως ο «Καλύτερος Πολεμιστής». Ο επικεφαλής δηλαδή που θα ήθελαν οι ίδιοι να τους οδηγήσει στη μάχη.

Από την Πέμπτη 13 έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, η 340 και η 343 Μοίρα της 115 ΠΜ από την Αεροπορική Βάση Σούδας, συμμετείχαν στην «1 η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος» για το έτος 2020, του «Τακτικού Προγράμματος Ηγεσίας» (“Tactical Leadership Programme”/TLP). Η άσκηση έγινε στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας. Για το σκοπό αυτό, μεταστάθμευσαν από την 115 ΠΜ, 6 μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+, και ανάλογο ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.

«Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι Μοίρες ανέλαβαν αποστολές, τόσο σε Εθνικό όσο και σε Νατοϊκό πλαίσιο. Σκοπός ήταν η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα και τις διαδικασίες του ΝΑΤΟ». Τα παραπάνω στοιχεία σημειώθηκαν από το ΓΕΑ.

Το εν λόγω πρόγραμμα αποκαλείται, ως «ΝΑΤΟϊκό Top Gun». Βάσει αυτού του προγράμματος πιλότοι, τεχνικοί και κάθε είδους μαχητικά αεροσκάφη από τις χώρες-μέλη της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ, δοκιμάζονται και αγωνίζονται για πολλές ημέρες μεταξύ τους, κάτω από πολεμικές και αντίξοες συνθήκες.

Related posts

Η δύναμη της Θείας Κοινωνίας, της προσευχής και της νηστείας: Συγκλονίζει η μαρτυρία Κύπριας ιατρού

Η ακραία σύμπτωση που καταδίκασε τον πιο άτυχο άνθρωπο στην Ελλάδα σε δις ισόβια – «Μακάρι να μη με έλεγαν έτσι»

Η πολύτιμη ώρα της προσευχής: «Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις τρεις το πρωί ο ουρανός είναι ανοιχτός»

Δάσκαλος σπρώχνει βίαια 4χρονη και τη ρίχνει κάτω – «Φύγε από εδώ!»

Αγία Μαρία της Άνδρου: Τα θαύματα και η προσέλευση χιλιάδων πιστών στο μοναστήρι

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Ο Ερντογάν «φίλησε το χέρι» του Μπάιντεν και έγινε viral

Γεωργία Κυπριτζή: Η Ελληνίδα Αρχιλοχίας που μιλάει 7 ξένες γλώσσες και σέβονται όλοι στο ΝΑΤΟ

Έβρος: Οργή προκάλεσε στον Ερντογάν ο Σταυρός στη Νέα Βύσσα

Το αμερικανικό μεταγωγικό “ARC Endurance” ΔΕΝ κατέπλευσε στην Αλεξανδρούπολη με τη σημαία του Βυζαντίου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Περισσότερα