Καιρός το Σαββατοκύριακο: Νεφώσεις, αφρικανική σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή

Καιρός το Σαββατοκύριακο: Δείτε αναλυτικά τις προβλέψεις για τον καιρό το Σάββατο και την Κυριακή

Καιρός το Σαββατοκύριακο: Περίεργος για τα δεδομένα της εποχής θα είναι ο καιρός στη χώρα το Σάββατο και την Κυριακή. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε ορισμένες περιοχές της χώρας τους 15 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, που οφείλονται σε έλευση θερμής μάζας από την Αφρική προς τη χώρα μας.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η πιο θερμή μέρα αναμένεται να είναι η Κυριακή. Η θερμοκρασία στην Κρήτη μπορεί να φτάσει έως και τους 28 (!) βαθμούς Κελσίου. Η χώρα ωστόσο θα χωριστεί σε δύο εποχές. Από τη μία, από τη Θεσσαλία και βορειότερα ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος. Ενώ, νοτιότερα θα επικρατήσει ανοιξιάτικο τοπίο ακόμα και με καλοκαιρινές συνθήκες.

Καιρός το Σαββατοκύριακο: Δείτε αναλυτικά τον καιρό στη χώρα

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση για τον καιρό το Σάββατο 9/1 και την Κυριακή 10/1

Σάββατο 9 Ιανουαρίου

Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Ακόμα, αναμένονται τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση, αλλά στα νότια θα ξεπεράσει ακόμα και τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου

Νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται σε Βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Στερεά, Μακεδονία, Θράκη, νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Καθώς και στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξαφανιστούν, εκτός από τα Δωδεκάνησα που υπάρχει πιθανότητα βροχών το απόγευμα. Και πάλι ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα νότια.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν