Κακοκαιρία Ιανός αποζημιώσεις: Ποιοι δικαιούνται και πως θα υποβάλετε αίτηση

by Αντώνης Βαλμάς

Κακοκαιρία Ιανός αποζημιώσεις: Ήρθε η ώρα των αποζημιώσεων

Κακοκαιρία Ιανός αποζημιώσεις: Άνοιξε από το πρωί της Πέμπτης, 8 Οκτωβρίου. Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την άμεση καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων από την κακοκαιρία «Ιανός».

Συγκεκριμένα, μέσω του gov.gr θα καταβληθούν 5.000 ευρώ στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές των πληγέντων κτιρίων. Επίσης 8.000 ευρώ στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον «Ιανό».

Οι αιτήσεις γίνονται μέσω της ειδική πλατφόρμας του gov.gr με όνομα; «Έκτακτα Μέτρα Στήριξης Πληγέντων Κακοκαιρίας Ιανός». Η οποία προσφέρει χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020

Για την είσοδο στην πλατφόρμα οι δικαιούχοι θα χρειαστούν τους κωδικούς πρόσβασης στο TaxisNet για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι δικαιούχοι θα λάβουν άμεσα τα χρήματά τους. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της αίτησης είναι η 30η Νοεμβρίου 2020.

Κακοκαιρία Ιανός αποζημιώσεις: Αναλυτικά ποιοι τις δικαιούνται

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων για την κακοκαιρία του Ιανού

Δικαιούχοι της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης που δίνεται για τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ιανός» είναι:

  • οι ένοικοι κατοικιών είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες με πλήρη ή ψιλή κυριότητα, είτε είναι επικαρπωτές ή μισθωτές, εξαιρουμένων των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ή ένοικοι με δωρεάν παραχώρηση, των οποίων η κατοικία, κύρια ή/και δευτερεύουσες, επλήγη από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020.

  • οι επιχειρήσεις (φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες) που στεγάζονται σε κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές που προκλήθηκαν από την πορεία του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός» και τις συνεπακόλουθες πλημμύρες της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου 2020, με την προϋπόθεση ότι η κτιριακή εγκατάσταση ήταν σε χρήση την ημέρα του συμβάντος και η επιχείρηση που επλήγη ήταν σε λειτουργία.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν