Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πώς να οδηγείτε με ασφάλεια εν μέσω χιονόπτωσης – Αναλυτικές οδηγίες

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Οδηγίες για την οδήγηση στα χιόνια έδωσε δάσκαλος οδικής συμπεριφοράς

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πρωτόγνωρες συνθήκες βιώνει η χώρα μας τις τελευταίες ώρες. Ειδικά η Αττική βιώνει ένα χιονιά παρόμοιο με τον οποίο είχε ζήσει πάλι το 1987! Η χιονόπτωση είναι πυκνή εδώ και ώρες σχεδόν σε ολόκληρη την Αττική. Τα χιόνια ξεκίνησαν από τα βόρεια και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στα νότια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Καθώς η οδήγηση εν μέσω χιονόπτωσης είναι πρωτοφανής για τους Αθηναίους πολίτες, ο δάσκαλος οδικής συμπεριφοράς κ. Κωνσταντίνος Μαρκουίζος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αναφέρθηκε σε χρήσιμες οδηγίες για όσους κυκλοφορούν με οχήματα στα χιόνια.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρκουίζος αρχικά πρέπει να γίνει μία σαφής διάκριση ανάμεσα στον αστικό ιστό και την περιφέρεια. Στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, οι βόρειες περιοχές, τα ορεινά και η περιφέρεια είναι αδύνατο να προσπελαθούν. Η εστίαση λοιπόν θα πρέπει να αφορά στα αστικά κέντρα όπου στο οδικό δίκτυο επικρατεί μία κατάσταση «δρόμων σούπα». Δηλαδή η άσφαλτος έχει γεμίσει με χιόνι και νερό και ακόμα και η μετακίνηση με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι δύσκολη.

Ο κ. Μαρκουίζος ανέφερε «Όταν μπούμε στο αυτοκίνητο μόνο με αλυσίδες ή χιονολάστιχα που είναι το καλύτερο για την περίπτωση», ενώ πρόσθεσε ότι η ταχύτητα θα πρέπει να είναι εξαιρετικά χαμηλή. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Θα πρέπει να πηγαίνουμε με την ελάχιστη ώστε ό,τι κι αν συμβεί μπροστά μας να μπορούμε να κινητοποιηθούμε».

Αυτή είναι η λεγόμενη «αστρονομική ταχύτητα», δηλαδή ελαφρύ πάτημα στο φρένο και σε καμία περίπτωση απότομες κινήσεις.

Τέλος, για τους πεζούς ανέφερε «Να μην περπατάνε ανέμελοι, να κοιτάνε γύρω τους τα αυτοκίνητα μπορεί εύκολα να βρεθεί ένα αυτοκίνητο πάνω τους και να τους σκοτώσει».

Πέρα από τις πολύ χρήσιμες οδηγίες για την οδήγηση στα χιόνια εν μέσω της κακοκαιρίας «Μήδεια», ενημερωθείτε για το ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική

Κλειστοί παραμένουν πολλοί δρόμοι στην Αττική, καθώς η κυκλοφορία οχημάτων είναι αδύνατη εξαιτίας της χιονόπτωσης. Η Πολιτική Προστασία και η κυβέρνηση συστήνουν στους πολίτες να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις. Ωστόσο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλό είναι να γνωρίζετε ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Αττική ώστε να τους αποφύγετε.

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη