Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Χιόνια σε Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Έβρο και Ροδόπη – Πλημμύρες στη Στερεά Ελλάδα

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Χιόνια σε Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Έβρο και Ροδόπη – Πλημμύρες στη Στερεά Ελλάδα

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Η κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα – Πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το βράδυ το νέο μέτωπο της κακοκαιρίας στην Ελλάδα. Στο Ιόνιο εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων ακόμα και 9 μποφόρ, δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια με τις ακτοπλοϊκές γραμμές Ζάκυνθος-Κυλλήνη και Πόρος-Κεφαλονιά-Κυλλήνη. Επίσης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα στην Ιθάκη.

Στην υπόλοιπη χώρα, πυκνές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν χθες βράδυ. Στη Φλώρινα και συγκεκριμένα στο Νυμφαίο, τα χιόνια δεν έχουν σταματήσει να πέφτουν. Αυτή τη στιγμή ο υδράργυρος δείχνει 0 βαθμούς Κελσίου και τα χιόνια έχουν καλύψει το χωριό. Εκχιονιστικά είναι σε λειτουργία για να απομακρύνουν τα χιόνια από τους δρόμους.

Αντίστοιχα, ασθενής χιονόπτωση παρατηρήθηκε χθες στο Χορτιάτη και στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Σερρών. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στο Ωραιόκαστρο, Μελλισοχώρι και Λαγκαδά.

Στη Ροδόπη, ξέσπασε ακόμα και χιονοκαταιγίδα! Η χιονοκαταιγίδα έχει τα χαρακτηριστικά της κοινής καταγίδας με αστραπές και βροντές. Μόνο που αντί για βροχή πέφτει χιόνι. Μάλιστα, στο Δήμο Μαρωνείας Σαπών οι βροχοπτώσεις ήταν έντονες και κινδύνεψαν οι οικισμοί Βάκου, Ισάλου, Αμαράντων, Παμφόρου και Καλλιθέας.

Επίσης, στη Κομοτηνή εμφανίστηκαν πλημμυρικά φαινόμενα και παρουσιάστηκαν προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στον Έβρο και στην Ορεστιάδα, το χιόνια έπεφτε πυκνό όλη νύχτα. Μάλιστα με απόφαση των Δήμων Ορφέα και Σουφλίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Κακοκαιρία στην Ελλάδα: Χιόνια σε Φλώρινα, Θεσσαλονίκη, Έβρο και Ροδόπη – Πλημμύρες στη Στερεά Ελλάδα

Τέλος, στη Στερεά Ελλάδα προέκυψαν προβλήματα από τις έντονες πλημμύρες. Ποτάμια πλημμύρισαν, ενώ έπεσαν δέντρα σε Δοκίμι, Λεύκα, Καμαρούλα, Δύο Ρέματα και Μακρυνεία. Στο Δήμο Μεσολογγίου, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε 51 κλήσεις για βοήθεια, ενώ ενώ σε επιφυλακή ήταν και η 6η ΕΜΑΚ.

Δείτε σε ποιες περιοχές θα χιονίσει σήμερα εν εξελίξει της κακοκαιρίας στην Ελλάδα

Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στις εξής περιοχές:

  • Ανατολική Μακεδονία και Θράκη: Οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές, ωστόσο το απόγευμα θα εξασθενίσουν.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα ημιορεινά.
  • Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, στα ημιορεινά και σε περιοχές της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα).
  • Κυκλάδες, Κρήτη: Θα πέσουν χιόνια στα ορεινά.
  • Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
  • Αττική: Παροδικές χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και στα βόρεια ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).
  • Θεσσαλονίκη: Στα ανατολικά υπάρχει πιθανότητα για χιονόνερο ή πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά.