Κακοκαιρία στην Κρήτη: Θα δοθούν άμεσα αποζημιώσεις μετά την καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Λιβάνιος

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Η κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη τα τελευταία 24ωρα αφήνει πίσω της τεράστιες καταστροφές. Οι δρόμοι γέμισαν λάσπες, νερά ενώ υπήρξαν και κατολισθήσεις. Μάλιστα, η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου κυρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έξι μήνες, δηλαδή έως 10 Μαΐου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Ρεθύμνης είναι ήδη κηρυγμένος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας έως 26-02-2021, λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (καταιγίδες, έντονες βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι) που εκδηλώθηκαν στις 25-02-2019 και εξαιτίας των έντονων καταστροφικών φαινομένων στις 10-11-2020 και η απόφαση αυτή παρατείνεται έως και 10 Μαΐου 2021.

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Θα δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στους πληγέντες

Δείτε τι ανέφερε ο Υφυπουργός Εσωτερικών σχετικά με τις αποζημιώσεις για τους πληγέντες της κακοκαιρίας στην Κρήτη

Ο κ. Θεόδωρος Λιβάνιος ανέφερε «Είναι σημαντικό είναι το ότι δεν έχουμε απώλεια ανθρωπίνων ζωών. Πρέπει να κινηθούμε σε τρεις άξονες. α βγάλουμε άμεσα μια έκτακτη οικονομική επιχορήγηση για την αποκατάσταση των καταστροφών. Ο Δήμος να φτιάξει τις τριμελείς επιτροπές για τις οικίες. Θα δοθούν 600 ευρώ, σε πρώτη φάση, σε οικογένειες για τις άμεσες ανάγκες και έως 6.000 για αποζημιώσεις οικοσυσκευών».

Παράλληλα, τόνισε «Είμαστε εδώ για να σας στηρίξουμε. Θα κινηθούμε στη γραμμή που χαράξαμε στη Θεσσαλία. Να δούμε πόσο και πως θα είναι η αναστολή των φορολογικών και οικονομικών υποχρεώσεων. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί όλο το πακέτο των ρυθμίσεων».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και την Περιφέρεια, «θα πρέπει να εφαρμόσουμε μοντέλο Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας». Τέλος, ανέφερε «Ιδρύσαμε δύο θεσμούς που καταγράφουν όλες αυτές τις ζημιές.  Θα γίνει προκήρυξη για άμεση πρόσληψη 20 γεωπόνων για την εκτίμηση των ζημιών.  Το ζωικό κεφάλαιο θα αποζημιωθεί στο 100%».

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo