Καλάβρυτα κορονοϊός: Συναγερμός και ανησυχία με τα 26 θετικά κρούσματα στο Καλλιμανοπούλειο ίδρυμα

Καλάβρυτα κορονοϊός: Μεταφορέας του ιού ήταν κοινωνική λειτουργός ασυμπτωματική από την Πάτρα

Καλάβρυτα κορονοϊός: Συναγερμός έχει σημάνει στο χωριό των Καλαβρύτων μετά τον εντοπισμό 26 κρουσμάτων κορονοϊού. Τα κρούσματα εντοπίστηκαν στο Καλλιμανοπούλειο ίδρυμα και αφορούν σε 13 τροφίμους και 13 εργαζόμενους. Εκκρεμούν ακόμα τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ οκτώ ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διασπορά έγινε από άτομο που ερχόταν από την Πάτρα και ήταν ασυμπτωματικός. Πρόκειται για μία εξωτρική συνεργάτη, κοινωνική λειτουργό η οποία δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα. Η γυναίκα βρίσκεται στο σπίτι της και κάνει καραντίνα. Οι διαδικασίες ιχνηλάτησης έχουν ξεκινήσει ήδη από τον ΕΟΔΥ και πραγματοποιούνται τεστ στην πλατεία των Καλαβρύτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος ανέφερε «Ο ιός είναι παντού και δεν κάνει εξαιρέσεις».

Πέρα από τα 26 κρούσματα κορονοϊού στα Καλάβρυτα, ο κ. Καπραβέλος προειδοποιεί ότι το τρίτο κύμα στην Αθήνα θα είναι ολέθριο

Εξαιρετικά ανήσυχος είναι ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Νικόλαος Καπραβέλος, με την κατάσταση του κορονοϊού. Μάλιστα προειδοποιεί ότι «Αυτό που φοβόμαστε όλοι είναι μήπως η μερική αποκλιμάκωση πυροδοτήσει τη σφοδρότητα ενός τρίτου κύματος, δηλαδή μια έκρηξη της πανδημίας, η οποία θα είναι ολέθρια και καταστροφική».

Ακόμα πρόσθεσε «πρέπει να γίνει με προσοχή και σε άμεση συσχέτιση με το επιδημιολογικό φορτίο και με την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το δεύτερο κύμα χτύπησε τη Βόρεια Ελλάδα και μάλιστα με τραγικές συνέπειες. Εάν πυροδοτηθεί αυτό στην Αθήνα, μια πολύ μεγαλύτερη περιφέρεια, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες».

Φωτογραφίες από kalavrytanews.gr

Related posts

Πάσχα: Ακρίβεıα και στο αρνί – Αuτή θα είναι η τıμή του το κιλό φέτος

Η χαρά κατέληξε σε εφιάλτη: Πήγε στην Κύπρο να γιορτάσει τα γενέθλιά της και βρέθηκε να χαροπαλεύει στην εντατική

Μπάνιο χωρίς παράθυρο: Αυτό είναι το έξυπνο κόλπο για να το κάνετε να μυρίζει πάντα φρεσκάδα