Καλοκαιρινές διακοπές: Αυτές είναι οι 15 χώρες που θα ανοίξουν τα σύνορά τους για εμβολιασμένους

Καλοκαιρινές διακοπές: Αυτή είναι η λίστα των 15 χωρών που θα ανοίξουν τα σύνορά τους

Καλοκαιρινές διακοπές: Οι πρώτες 15 χώρες που έχουν ανακοινώσει ότι θα ανοίξουν τα σύνορά τους. Για τους εμβολιασμένους το καλοκαίρι είναι γεγονός. Φαίνεται ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμών θα αποτελέσουν το διαβατήριο για τα ταξίδια το καλοκαίρι 2021.

Αυτές είναι οι πρώτες 15 χώρες που ανακοίνωσαν ότι θα ανοίξουν τα σύνορά τους για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

1. Εσθονία

Η χώρα έχει ήδη άρει την καραντίνα για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Μάλιστα ήδη από την 1η Φεβρουαρίου, η καραντίνα 10 ημερών και τα τεστ δεν είναι υποχρεωτικά για όσους ταξιδιώτες έχουν εμβολιαστεί.

2. Γεωργία

Η χώρα ανακοίνωσε «Πολίτες όλων των χωρών που ταξιδεύουν αεροπορικώς από οποιαδήποτε χώρα μπορούν να εισέλθουν στη Γεωργία. Εάν παρουσιάσουν το έγγραφο που επιβεβαιώνει την πλήρη πορεία (δύο δόσεις) οποιουδήποτε εμβολιασμού Covid-19 στα συνοριακά σημεία ελέγχου της Γεωργίας».

3. Ρουμανία

Ειδικά για τους ταξιδιώτες από Μεγάλη Βρετανία, η ρουμανική κυβέρνηση ανέφερε ότι από τις 18 Ιανουαρίου όσοι έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, δεν θα περνούν από καραντίνα.

4. Λίβανος

Το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αναφέρει σε ανακοίνωση «Οι διπλωμάτες και οι οικογένειές τους, οι επίσημες αντιπροσωπείες και οι αξιωματούχοι της UNFIL εξαιρούνται από τα μέτρα καραντίνας. Καθώς και όσοι έχουν εμβολιαστεί, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αποδείξεις εμβολιασμού τους και έπειτα από τεστ PCR κατά την άφιξή τους ως προληπτικό μέτρο».

5. Πολωνία

Και η Πολωνία άρει την υποχρέωση καραντίνας 10 ημερών για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει «Δεν χρειάζεται να αυτοαπομονωθείτε εάν έχετε εμβολιαστεί πλήρως και προσκομίσετε πιστοποιητικό εμβολιασμού για εμβόλιο εγκεκριμένο από την ΕΕ».

6. Σεϋχέλλες

Από τις 25 Μαρτίου, θα γίνονται δεκτοί στην χώρα όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξάρτητα από τον εάν έχουμ εμβολιαστεί. Εξαιρούνται μόνο οι ταξιδιώτες από Νότια Αφρική. Όσοι βέβαια έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, θα έχουν μειωμένη καραντίνα.

Καλοκαιρινές διακοπές: Οι 15 χώρες που θα ανοίξουν τα σύνορά τους
Σεϋχέλλες

Αυτή είναι η λίστα με τις υπόλοιπες χώρες που θα ανοίξουν τα σύνορά τους για διακοπές το καλοκαίρι

7. Κύπρος

Ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Πέρδιος ανέφερε «Έχουμε ενημερώσει τη βρετανική κυβέρνηση. Ότι από την 1η Μαΐου θα διευκολύνουμε την άφιξη Βρετανών υπηκόων που έχουν εμβολιαστεί. Έτσι ώστε να μπορούν να επισκεφθούν την Κύπρο χωρίς αρνητικό τεστ ή καραντίνα».

8. Ελλάδα

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, από τις 14 Μαΐου «Οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι εάν πριν από το ταξίδι είτε εμβολιάζονται, είτε έχουν αντισώματα, ή αρνητικά τεστ. Όλοι οι τουρίστες θα υποβληθούν σε τυχαίες δοκιμές».

9. Πορτογαλία

Η Υπουργός Τουρισμού Rita Marques δήλωσε στο BBC «Πιστεύω ότι η Πορτογαλία θα επιτρέψει σύντομα στα ταξίδια χωρίς περιορισμούς, όχι μόνο για άτομα που έχουν εμβολιαστεί, αλλά και για άτομα που έχουν ανοσία ή που έχουν αρνητικό τεστ. Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να καλωσορίσουμε τους πρώτους Βρετανούς τουρίστες από τις 17 Μαΐου».

10. Ισπανία

Από τις 19 Μαΐου προβλέπει να ανοίξει τα σύνορά της και η Ισπανία στους ξένους ταξιδιώτες. Η υπουργός Τουρισμού Μαρία Ρέις Μαρότο ανέφερε «θα μπορούσε να αρχίσει να εφαρμόζει το ψηφιακό διαβατήριο το Μάιο».

11. Ουγγαρία

Η χώρα θα απαιτεί από τους ταξιδιώτες να αποδεικνύουν ότι έχουν εμβολιαστεί ώστε να εισέλθουν στη χώρα.

12. Ταϊλάνδη

Το σλόγκαν «Welcome Back to Thailand Again» για το καλοκαίρι 2021, προβλέπει ότι οποιοσδήποτε έχει λάβεις και τις δύο δόσεις του εμβολίου θα μπορεί να μπαίνει στην χώρα χωρίς καραντίνα.

13. Ισραήλ

Πρόκειται για την χώρα με τους περισσότερους εμβολιασμένους αυτή τη στιγμή παγκοσμίως. Η Ελλάδα έχει ήδη κάνει αερογέφυρα με το Ισραήλ για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

14. Χαβάη

Η Χαβάη θα άρει την καραντίνα για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Αυτή τη στιγμή απαιτείται αρνητικό τεστ και 10 μέρες απομόνωση.

15. Ισλανδία

Η χώρα έχει καταργήσει ήδη την καραντίνα και τα τεστ για ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα. Σύντομα θα ζητά από τους ταξιδιώτες να αποδεικνύουν την ανοσία τους.

Καλοκαιρινές διακοπές: Οι 15 χώρες που θα ανοίξουν τα σύνορά τους
Ισλανδία

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα