Κάλυμνος: Συναγερμός στο νησί – Αρραβώνας διέσπειρε τον κορονοϊό – 28 θετικά κρούσματα

Κάλυμνος: Πώς ένας αρραβώνας κατάφερε να διασπείρει τον κορονοϊό στο νησί

Κάλυμνος: Συναγερμός έχει σημάνει στο νησί της Καλύμνου, καθώς ένας αρραβώνας αποτέλεσε εστία μετάδοσης του κορονοϊού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Δήμαρχος του νησιού, κ. Δημήτρης Διακομιχάλης, παραδέχτηκε στο skyrodos ότι «Οι δείκτες δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικοί».

Έχουν εντοπιστεί 28 θετικά κρούσματα στον κορονοϊό και τα άτομα εμφανίζουν μέχρι αυτή τη στιγμή ήπια συμπτώματα. Αφορμή στάθηκε ένας αρραβώνας στον οποίο οι δύο οικογένειες συναθροίστηκαν χωρίς τις απαραίτητες αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας.

Ο δήμαρχος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ώστε να ενημερωθεί για το τι πρέπει να κάνει.

Κάλυμνος: 28 θετικά κρούσματα κορονοϊού λόγω ενός αρραβώνα

Δείτε τι ανέφερε ο δήμαρχος της Καλύμνου για τα 28 θετικά κρούσματα κορονοϊού στο νησί λόγω ενός αρραβώνα

Ο δήμαρχος ανέφερε «Οι δύο πυρήνες προέρχονται από οικογένειες του αραββώνα που παρενέβησαν τα πρωτόκολλα και αιφνιδίασαν τους πάντες!!! Δεν είναι εύκολο να διαχειρισθείς αυτή την κατάσταση, γιατί π.χ. σε μία έκταση από το λιμάνι μέχρι το χωριό, η δόμηση είναι ιδιαίτερα πυκνή και τα πράγματα δυσκολεύουν».

Ακόμα πρόσθεσε «Ο κορονοϊός είναι ένας αόρατος εχθρός και γι΄αυτό δεν εφησυχάζουμε. Είναι κρίσιμο το θέμα, δεν είναι απλό. Είναι θετικό ότι εντοπίσαμε τους πυρήνες και δεν είναι “ορφανά” τα κρούσματα. Γιατί η διασπορά θα ήταν τρομακτική και σε καμία περίπτωση δε θα ήταν ελεγχόμενη. Δε χρειάζεται ούτε πανικός, ούτε και εφησυχασμός. Είμαστε σε ύψιστη ετοιμότητα, από σύσκεψη σε σύσκεψη καθημερινά για να εξετάζουμε τα νέα δεδομένα ημερησίως, το παρακολουθούμε με σοβαρότητα και στοχευμένες κινήσεις».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα