Κάλυμνος: Υπάρχει σχέδιο για την ανάδειξη του αναρριχητικού τουρισμού στο νησί

Κάλυμνος: Το νησί των Κυκλάδων είναι ικανό να αποτελέσει παγκόσμιο κέντρο της αναρρίχησης

Κάλυμνος: Το νησί της Καλύμνου αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της αναρρίχησης. Ο βράχος της καλύμνου μοιάζει πολύ με αυτόν της Ταϊλάνδης. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπάρχουν περίπου 60 πεδία με διαδρομές αθλητικής αναρρίχησης κυρίως «μιας σχοινιάς», δυσκολίας από 4 έως 9, που είναι εύκολα προσβάσιμα από μονοπάτια. Οι περισσότερες διαδρομές της «μιας σχοινιάς» κυμαίνονται μεταξύ 20 και 30 μέτρων.

Ακόμα, πριν από 10 χρόνια ξεκίνησε να διοργανώνεται στο νησί ένα φεστιβάλ αναρρίχησης : το Kalymnos Rock Climbing Festival. Την τέταρτη φορά που διοργανώθηκε, το Μάιο του 2009, συγκέντρωσε πάνω από 300 συμμετέχοντες από δεκαπέντε χώρες.

Υπάρχει ειδικός σχεδιασμός της κυβέρνησης ώστε να γίνει σωστή εκμετάλλευση των υποδομών του αναρριχητικού τουρισμού.

Αύριο 31 Οκτωβρίου 2020, αναμένεται να μεταβεί στην Κάλυμνο ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας. Μαζί του θα είναι ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης. Αλλά και ο Δήμαρχος Σαμοθράκης.

Κάλυμνος: Σχέδιο για προώθηση του αναρριχητικού τουρισμού στο νησί

Η Κάλυμνος είναι ικανή να γίνει παγκόσμιο κέντρο για τους λάτρεις της αναρρίχησης

Η συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στην Κάλυμνο, ουσιαστικά θα αφορά στην ανάπτυξη του αναρριχητικού τουρισμού. Η επίσκεψη δρομολογήθηκε μετά από συνεργασία και συνάντηση που είχαν ο Υφυπουργός Τουρισμού και ο Βουλευτής Έβρου.

Από τη συνάντηση θα επωφεληθεί και η Σαμοθράκη, μιας και μπορεί να αποτελέσει και αυτή προορισμό για τον αναρριχητικό τουρισμό. Ακόμα, θα αντλήσει χρήσιμα συμπεράσματα και ιδέες από την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Κάλυμνος όλο αυτό το διάστημα. Αποτελώντας σημείο αναφοράς για τον αναρριχητικό τουρισμό.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα