«Κάναμε όλα όσα υποσχέθηκα στο αγόρι μου ότι θα έκανα»: Παγκόσμιος θρήνος για τον 12χρονο Άρτσι, τον αποσύνδεσαν από την μηχανική υποστήριξη

12χρονος Άρτσι: Το τέλος που έχει προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση

Έχοντας εξαντλήσει όλες τις νομικές δυνατότητες, οι γονείς του Άρτσι έλαβαν ειδοποίηση πως θα τερματιστεί η μηχανική υποστήριξη του γιου τους που είναι εγκεφαλικά νεκρός.

Ειδικότερα ο τερματισμός της μηχανικής υποστήριξης συνέβη στις 10:00 το πρωί (σ.σ. 12:00 ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου.

Μιλώντας στο Sky News η μητέρα του αγοριού, Χόλι Ντανς, είπε ότι από το νοσοκομείο τους έκαναν σαφές ότι δεν υπάρχουν πλέον άλλες επιλογές.

Και η ίδια όμως αναγνωρίζει ότι οι δυνατότητες στη Δικαιοσύνη έχουν εξαντληθεί: «Κάναμε όλα όσα υποσχέθηκα στο αγόρι μου ότι θα έκανα», δήλωσε.

12χρονος Άρτσι: Οι γονείς έδωσαν μάχη με την δικαιοσύνη

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα οι γονείς του Άρτσι είχαν παλέψει νομικά ενάντια στην απόφαση να διακοπεί η υποστήριξη και έπειτα να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταφέρουν το αγόρι σε κέντρο ανακούφισης, στο οποίο θα είχε «ένα αξιοπρεπές τέλος».

Και στις δύο προσφυγές πέτυχαν. Η προσφυγή κατά της διακοπής υποστήριξης απορρίφθηκε στο Εφετείο και από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έκρινε ότι δεν έχει αρμοδιότητα.

Η κίνηση για τη μεταφορά εκτός νοσοκομείο απορρίφθηκε όταν το δικαστήριο συντάχθηκε με τους γιατρούς που εκτιμούν ότι θα είναι επικίνδυνη για τη ζωή του αγοριού.

Ο Άρτσι είναι σε κώμα από τις 7 Απριλίου, πιθανόν γιατί είχε λάβει μέρος σε διαδικτυακή πρόκληση. Οι γιατροί θεωρούν ότι δεν είχε καμία ελπίδα ανάρρωσης.

Η ιστορία του Άρτσι

Ο 12χρονος Άρτσι είχε πέσει σε κώμα μετά από ένα ατύχημα που είχε στο σπίτι του. Ήταν στις 7 Απριλίου, όταν η μητέρα του τον εντόπισε αναίσθητο μετά από ατύχημα που είχε στον σπίτι του στο Σάουθεντ του Έσσεξ. Η μητέρα του εκτιμά ότι ο 12χρονος είχε λάβει μέρος σε μια διαδικτυακή πρόκληση.

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη