«Κανείς δε νοιάζεται για εμάς, θα πεθάνουμε αργά αργά»: Συγκλονίζει το βίντεο 17χρονης στο Αφγανιστάν με δάκρυα στα μάτια

«Κανείς δε νοιάζεται για εμάς, θα πεθάνουμε αργά αργά»: Συγκλονίζει το βίντεο 17χρονης στο Αφγανιστάν με δάκρυα στα μάτια

Αφγανιστάν: Το συγκινητικό viral video της 17χρονης κοπέλας

Αφγανιστάν: Εκατομμύρια προβολές στο Twitter, έχει συγκεντρώσει το συγκινητικό video της κοπέλας από το Αφγανιστάν. Ένα συγκλονιστικό video με ένα Αφγανό κορίτσι που εκφράζει την αγωνία του, για τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στη χώρα της.

Η κατάσταση στο Αφγανιστάν από την Κυριακή, είναι ανεξέλεγκτη. Με την είσοδο των Ταλιμπάν στην Καμπούλ, η χώρα βρίσκεται σε συναγερμό. Το Αφγανιστάν βρίσκεται σχεδόν ολόκληρο στα χέρια των Ταλιμπάν, μετά την κατάρρευση των κυβερνητικών δυνάμεων και τη φυγή στο εξωτερικό του προέδρου Άσραφ Γάνι. Ο Πρόεδρος, παραδέχθηκε τη «νίκη» τους, έπειτα από είκοσι χρόνια πολέμου. Γυναίκες και άντρες πολίτες, φαίνεται πως γίνονται τα θύματα αυτής της θλιβερής ιστορίας. Τα social media κατακλύζονται από videos και φωτογραφίες που αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί.

Το συγκινητικό video έχει ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές μετά την ανάρτησή του στο Twitter από την ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων Masih Alinejad. Παρουσιάζει ένα κορίτσι που κλαίει, η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη.

«Δεν μετράμε, επειδή γεννηθήκαμε στο Αφγανιστάν. Δεν μπορώ να κρατήσω τα δάκρυά μου. Κανείς δεν νοιάζεται για εμάς. Θα πεθάνουμε αργά μέσα στην ιστορία. Οι άντρες που στέκονταν γύρω από εμάς, γέλαγαν. Έκαναν αστεία με τον φόβο μας», εξηγεί το δακρυσμένο κορίτσι στο video των 45 δευτερολέπτων.

«Πήγαινε και φόρεσε τη μπούρκα», φώναξε ο ένας.

«Είναι οι τελευταίες σας μέρες που βρίσκεστε στους δρόμους», είπε ένας άλλος.

«Θα παντρευτώ τέσσερις από εσάς σε μια μέρα», είπε ένας τρίτος.

«Κανείς δε νοιάζεται για εμάς, θα πεθάνουμε αργά αργά»: Συγκλονίζει το βίντεο 17χρονης στο Αφγανιστάν με δάκρυα στα μάτια

Masih Alinejad: Η ακτιβίστρια και η ανάρτηση του βίντεο του Αφγανού κοριτσιού

Η ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφος, Masih Alinejad, προσπαθεί να σταθεί δίπλα στις γυναίκες οι οποίες θέλουν συνεχίσουν να ζουν ελεύθερες στη χώρα τους και να κυκλοφορούν χωρίς μπούργκα και περιορισμούς.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται; Πολλοί το φοβούνται.
Οι Ταλιμπάν κυβερνούσαν το Αφγανιστάν από το 1996-2001, πριν εκδιωχθούν από εκστρατεία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Υπό την κυριαρχία των Ταλιμπάν τώρα, απαγορεύτηκε στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο. Οι γυναίκες μπορούν να εμφανίζονται στο κοινό μόνο φορώντας μπούργκα και συνοδευόμενες από άντρες συνοδούς. Οι γυναίκες που δεν τηρούσαν παλιά πιστά την αυστηρή ερμηνεία του Ισλαμικού νόμου από τους Ταλιμπάν, μαστιγώθηκαν ή εκτελέστηκαν δημόσια.

Προηγουμένως, οι Αφγανές γυναίκες δεν επιτρέπονταν να εργάζονται, να σπουδάζουν ή να θεραπεύονται από άνδρες γιατρούς, εκτός εάν συνοδεύονται από άντρα συνοδό. Ωστόσο, τώρα που οι Ταλιμπάν έχουν πάρει τον έλεγχο της αφγανικής πρωτεύουσας Καμπούλ, το μέλλον για τις Αφγανές γυναίκες παραμένει αβέβαιο. Τοπικές αναφορές λένε ότι μαχητές των Ταλιμπάν, ήδη πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα και παντρεύονται με το ζόρι κορίτσια ηλικίας μόλις 12 ετών. Οι διοικητές των Τζιχαντιστών διατάζουν τους ιμάμηδες, να δημιουργήσουν «λίστες γάμου» και να προσφέρουν κορίτσια για σεξουαλική υποτέλεια.

Αφγανιστάν: Δείτε τα λόγια του κοριτσιού που έγινε viral