«Καρέ καρέ» η στιγμή που αποφυλακίστηκε: Η Εύα Καϊλή επέστρεψε στο σπίτι της μετά από 4 μήνες στη φυλακή

Εύα Καϊλή: Η αποφυλάκιση μετά το σκάνδαλο του Qatargate

Τέσσερις μήνες πέρασαν μετά τη σύλληψη της Εύας Καϊλή για το Qatar Gate και έφτασε η ώρα που είναι πάλι ελεύθερη. Η ευρωβουλευτής τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό και επέστρεψε στο σπίτι της, χθες, Μεγάλη Παρασκευή.

«Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα δω την κόρη μου» ήταν τα πρώτα λόγια της Εύας Καϊλή μόλις έφτασε στο σπίτι της και λίγα λεπτά πριν συναντήσει το παιδί της

Η ίδια παρουσιάστηκε μέσα από το μαύρο αυτοκίνητο που τη μετέφερε εκτός των φυλακών, χαρούμενη και αισιόδοξη για το μέλλον. «Σας ευχαριστώ πολύ, με περιμένει η κόρη μου. Είμαι πολύ χαρούμενη που θα δω την κόρη μου» ήταν τα πρώτα της λόγια λίγα λεπτά πριν συναντήσει το παιδί της, ενώ συμπλήρωσε πως «Ο αγώνας συνεχίζεται, με αποφασιστικότητα από τους συνηγόρους μου».

Στο πλευρό της κατά τη διάρκεια της αποφυλάκισής της βρισκόταν ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εμφανώς ικανοποιημένος και ο ίδιος από την τροπή που πήρε η υπόθεση. «Η Εύα Καϊλή είναι πολύ ευτυχισμένη. Βρίσκεται κοντά στην κόρη της και δεν σκέφτεται τίποτα άλλο. Εύχεται σε όλους τους Ελληνες καλό Πάσχα» έσπευσε να σημειώσει. Αλλωστε η 44χρονη πολιτικός ήταν η τελευταία από τους κατηγορούμενους του σκανδάλου διαφθοράς που παρέμενε, εδώ και τέσσερις περίπου μήνες, στις φυλακές του Χάρεν.

Μετά τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ελεύθερος υπό ηλεκτρονική επιτήρηση αφέθηκε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, ο θεωρούμενος «εγκέφαλος» του Qatargate που συνεργάστηκε με τις Αρχές,  ενώ ακολούθησε και η αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.

Με βραχιολάκι η Εύα Καϊλή

Η Εύα Καϊλή πήγε στο σπίτι που έμενε και πριν, πίσω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο ίδιο σπίτι στο οποίο ζούσε με τον σύντροφό και την κόρη της. Ωστόσο, τώρα θα μένει μόνη της με το παιδί της, ενώ ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι θα μένει σε διαφορετικό σπίτι. Θα πρέπει να δηλώσει τον τηλεφωνικό αριθμό επικοινωνίας της με τις βελγικές Αρχές, να είναι πάντοτε διαθέσιμη στον ίδιο αριθμό, να φορά διαρκώς το βραχιολάκι και να μη μετακινηθεί από το διαμέρισμά της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στο δικαστήριο, στον γιατρό ή για λόγους ανωτέρας βίας και σε συνεννόηση πάντα με τις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.

Το εάν θα μπορεί να δει όποιον θέλει σπίτι της, να έχει κινητό ή ίντερνετ εξαρτάται από την απόφαση των βελγικών δικαστικών αρχών που φαίνεται ότι δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη. Της έχει απαγορευτεί η έξοδος στο εξωτερικό και της έχουν κρατήσει το διαβατήριο.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα