Καρπενήσι: Από τα 500 rapid test στο νοσοκομείο, τα 40 βγήκαν θετικά – Συναγερμός στην περιοχή

Καρπενήσι: Σε συναγερμό οι υγειονομικές αρχές στην περιοχή

Καρπενήσι: Από τα 500 rapid test που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Καρπενησίου, τα 40 βγήκαν θετικά στον κορονοϊό. Οι υγειονομικές αρχές της περιοχής βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και προσπαθούν να περιορίσουν τη διάδοση του κορονοϊού.

Σήμερα το νοσοκομείο Καρπενησίου εφοδιάστηκε με 500 νέα rapid test, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη και πάλι στην περιοχή της Ποταμιάς, όπου οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νοσούν αρκετοί κάτοικοι, με συμπτώματα του ιού.

Στο μεταξύ τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στον θάλαμο covid-19 του νοσοκομείου. Πήραν εξιτήριο για να συνεχίσουν την θεραπεία στο σπίτι τους.

Τέλςο, παραμένει για νοσηλεία ένας 62χρονος με υποκείμενα νοσήματα. Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 100 άτομα που σχετίζονται με τα κρούσματα, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Καρπενήσι: Από τα 500 rapid test, τα 40 βγήκαν θετικά στον κορονοϊό

Πέρα από την κατάσταση συναγερμού στην περιοχή του Καρπενησίου, σε συναγερμό είναι και η Κοζάνη με τα θετικά βιζόν σε εκτροφείο της περιοχής

Θετικά βρέθηκαν όλα τα τα δείγματα από τα νεκρά. Αλλά και από τα ζωντανά γουνοφόρα ζώα της φάρμας σε περιοχή του Βοΐου στην Κοζάνη. Παράλληλα θετικοί έχουν βρεθεί επίσης ο ιδιοκτήτης – εκτροφέας, αλλά και συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanimedia.gr, τα δείγματα εστάλησαν άμεσα, από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε εργαστήρι της Θεσσαλονίκης, όπου αναλύθηκαν και δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις, με όλα τα δείγματα να είναι θετικά.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η θανάτωση τους στο εκτροφείο, μια απόφαση, πάντως, η οποία θα ληφθεί από τις αρμόδιες Αρχές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα