Καστελόριζο κορονοϊός: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί – Εμβολιάζονται όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας

Καστελόριζο κορονοϊός: Πρόκειται για τον πρώτο μαζικό εμβολιασμό στη χώρα

Καστελόριζο κορονοϊός: Από το νησί του Καστελόριζου ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός στο γενικό πληθυσμό του νησιού. Πρόκειται για το πρώτο νησί, στο οποίο ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό και οι κάτοικοι εμβολιάζονται ανεξαρτήτως ηλικίας.

Μέσα στο Φεβρουάριο, αναμένεται να προμηθευτούν τα απαραίτητα εμβόλια, όλα τα νησιά που έχουν κάτω από 1.000 κατοίκους. Πρόκειται για σχέδιο που έχει εκπονηθεί από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ και αφορά ειδικά στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου με κάτω από 1.000 κατοίκους.

Εντός Φεβρουαρίου, τα νησιά αυτά θα εφοδιαστούν με τα εμβόλια. Ώστε να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Καστελόριζο κορονοϊός: Ξεκίνησε ο εμβολιασμός ανεξαρτήτως ηλικίας

Δείτε τι ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου για την έναρξη του εμβολιασμού στο νησί του Καστελόριζου

Ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, ανέφερε χαρακτηριστικά «Ξεκίνησε σήμερα από το ακριτικό Καστελόριζο ο πρώτος πανελλαδικά οριζόντιος, μαζικός εμβολιασμός σε όλο τον πληθυσμό του νησιού. Ανεξαρτήτως ηλικίας και επαγγελματικής κατηγορίας. Άλλη μια πρωτόγνωρη διαδικασία. Που στόχο έχει να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι που το επιθυμούν, χωρίς να χαθεί καμία δόση εμβολίου.

Ξεκινάμε από το Καστελόριζο και μέσα στον Φεβρουάριο προχωράμε με όλα τα νησιά με μικρό πληθυσμό, με τον ίδιο οριζόντιο τρόπο.

Γίνεται μια εξαιρετική δουλειά αυτή τη στιγμή, σε πολλά επίπεδα. Και θέλω να ευχαριστήσω για τη συνεργασία όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα